Nieuws

Dj RTV-Losser vast in oude lift “t Lossers Hoes

Dj Delano Wardenaar, de meervoudig gehandicapte dj en technicus van RTV Losser kreeg vanmiddag de schrik van zijn leven. 

Oude lift

Nadat hij in het “Lossers Hoes” met zijn rolstoel de oude lift in was gereden om in de kelder de uitzending te RTV Losser te verzorgen, blokkeerde de lift en bleven de deuren hermetisch gesloten. En dan blijkt deze oude lift  niet meer te voldoen bij calamiteiten. Een alarmsysteem en of intercom blijkt niet aanwezig te zijn, zodat Delano geluk had dat Hallo Losser teamlid Henri Schuite zijn hulpgeroep hoorde.

Brandweer

Nadat de technische dienst van de gemeente vergeefs had geprobeerd het probleem op te lossen, moest uiteindelijk de brandweer er aan te pas komen om Delano te bevrijden uit zijn benarde positie. Het was al met al een hachelijke onderneming omdat Delano tijdens zijn “gevangenschap ”last kreeg van krampen en spasmes. Aangezien hij dagelijks de kelder in gaat, is het een absolute noodzaak de lift te voorzien van een goed werkend alarmsysteem. Het risico dat dit een keer verkeerd uitpakt is onacceptabel groot.

 

 

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite

Mijn naam is Henri Schuite. Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.