Nieuws

DJ Delano verliest zijn wilde haren

RTV-Losser DJ Delano Wardenaar is bekend om zijn kapsel met lang haar. Maar deze week ging de schaar er in en hij doneerde zijn haar aan Stichting Haarwensen.

Delano Wardenaar is afhankelijk van een rolstoel en heeft daardoor veel hulp nodig. Maar de 18 jarige DJ is altijd op zoek naar een mogelijkheid om zelf ook iemand te helpen. Daarom ging hij deze week naar Danielle's Haarstudio in Losser om zijn lange haar af te laten knippen voor Stichting Haarwensen. De haarstudio sponsorde dit gebeuren met een gratis knipbeurt.

RTV-Losser ging met Delano mee en legde de kortwieking vast in deze video:

Stichting Haarwensen

Per jaar verliezen zo’n 500 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

De stichting biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Lees hier meer over Stichting Haarwensen.

Klik hier voor alle programma's van RTV-Losser.

Nieuwe look Delano WardenaarDJ Delano verliest zijn wilde haren


Bekijk de reacties op Facebook en reageer zelf ook:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.