Nieuws

CuSo55+ Losser bestaat 10 jaar

Dit vieren ze op vrijdag 20 april a.s. met de organisatie van een “Themadag Europa”  . Ze gaan zich bezighouden met de actuele en relevante  vraag: ‘Europa waarheen?’

 

 

 

In het ochtendgedeelte blikken ze terug op 10 jaar CuSo55+ Losser en luisteren we vervolgens naar  inleidingen van goed in de Europese materie ingevoerde sprekers. Directeur van Instituut Clingendael, Monika Sie, bespreekt  het thema “Europa waarheen” en de burgemeester van Enschede , Onno van Veldhuizen, zoekt het met “Europa dichtbij: EUREGIO” dicht bij huis.

Na deze inleidingen kunnen  de aanwezigen in twee kleinere groepen zich verdiepen in de thema’s  a)‘Europa in de praktijk en b) EUREGIO in de praktijk’. Voormalig wethouder van de gemeente Losser, Joop Hassink behandelt bij ‘Europa in de praktijk’ het thema ‘vluchtelingenproblematiek’. Monika Sie gaat hier vervolgens op in.

Directeur-bestuurder van de EUREGIO Christoph Almering houdt bij ‘EUREGIO in de praktijk’ een inleiding over ‘economie en werkgelegenheid’. Man van de praktijk, Eric Keizers , directeur/eigenaar van ESS, geeft daarna zijn visie hier op.

Er is tijd genoeg om vragen te stellen of de eigen visie naar voren te brengen. HERA, een groep enthousiaste vrouwen van diverse nationaliteiten, zorgt voor een smakelijke lunch.


Waar en aanmelden

Datum:    vrijdag 20 april 2018

Tijd:         10.15 – 17.00 (Inloop + koffie/thee : vanaf 9.45 uur)

Plaats:      Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25, 7581 BB Losser

Kosten:    € 12,50

Aanmelding:  door vóór 10 april a.s. € 12,50 over te maken op bankrekening NL 22 RABO 0130395498

                       t.n.v. Stichting Fundament Losser.

                      U ontvangt daarna een bevestiging van uw inschrijving en zo nodig nadere informatie


 

Meer informatie bij Benno Kloppers, voorzitter van CuSo55+Losser

Tel. 053 5383996

e-mail: cusolosser@gmail.com

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.