Nieuws

Concertvereniging Sempre Crescendo brengt Concerti di Complimento

Op zondagmiddag 12 november presenteert Concertvereniging Sempre Crescendo zich van haar beste kant: de muzikale! Als thema is gekozen voor complimenten. “Niet dat er zo veel muziekstukken zijn die over complimenten gaan, maar juist om de mensen die de club zichtbaar en onzichtbaar steunen in het zonnetje te zetten.” Aldus een trotse voorzitter Henk Filipsen.

Compliment geven

“Wij Nederlanders zijn goed in zeuren, klagen en mopperen. Een compliment geven doen we eigenlijk zelden. Juist daar zal het deze middag niet aan ontbreken. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we een gezonde vereniging zijn met een flink aantal vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is het onmogelijk om een vereniging draaiende te houden. Dat geldt voor de voetbal, de gym en alle andere verenigingen: dus ook voor de muziek. Het is zo makkelijk om dit te vergeten. "Wij doen dat dus niet!”

Enthousiast vertelt Filipsen: “De laatste twee jaar groeit de vereniging weer en dit merk je duidelijk op de repetities. De sfeer is goed en het is heerlijk om met een goede bezetting te musiceren. Recent is de vereniging weer gestart met het geven van blokfluitlessen. Hoewel dit vaak wordt ervaren als soft en niet stoer, is dit wel dé perfecte manier om snel wegwijs te raken in de wereld die muziek heet.”

Het complimenten-concert van aanstaande 12 november bevat klassieke werken en lichte muziek in diverse vormen. Oregon van Jacob de Haan, De Kalief van Bagdad van Boieldieu en een leuke medley van Glenn Miller zijn enkele voorbeelden.

 

Kom op tijd, want vol is vol!

 

Locatie:  Protestantse Kerk, Raadhuisplein 2-4, Losser
Tijd:       14.00 uur, kerk open  om 13.30
Entree:   vrij



 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid