Nieuws

Clinic Passend Voetbal in Losser

Vandaag was er bij voetbalvereniging AJc'96 een Clinic Passend Voetbal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar met ADHD, autisme, een gedragsprobleem of met een licht motorische beperking.

De 12-jarige autisme ambassadrice Jo-An Oude Bekke en een voetbalster van FC Twente Vrouwen verrichten samen met wethouder Joop Hassink om 13.45 uur de doelgerichte opening van de clinic.

Om ook barrières voor kinderen weg te nemen worden deze clinics georganiseerd. Al eerder deze week was er een sportcafé voor trainers en begeleiders, met dit thema. De opening werd ondersteund door twee speelsters van FCTwente: Ellen Jansen en Maruschka Waldus.

Samen met Jo Ann Oude Bekke en de speelsters opende Joop Hassink de clinic met een schot op het doel.  Voor ouders en andere belangstellenden was er veel informatie. 

De organisatie lag in handen van buurt-sport coach Jurgen Schiphorst.

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.