Nieuws

Nog één keer naar Bistro The Lodge

Vandaag serveert bistro The Lodge voor de laatste keer haar Canadese gerechten. Hallo Losser ging buurten.

The Lodge opende op 26 mei 2004 haar deuren als Canadese bistro in Losser. Een gewaagde stap omdat er toen nog maar twee Canadese restaurants in Nederland waren. Petra en Michel Mensink waren tot die tijd uitbater van Reitergut Aarnink in het buitengebied van Losser en Bardel.

"Maar we wilden iets anders" zegt Petra Mensink "echt iets anders en iets authentieks". In 2003 gingen ze op vakantie naar Canada en daar ontstond het idee voor een restaurant met producten én de sfeer uit Canada.

Nog één keer naar Bistro The Lodge

Canada.

We hebben leveranciers gevonden voor Canadese wijnen en en bieren. Maar ook voor Canadese wilde zalm, rendier en eland. Het voormalige Bonkenhoes werd gekocht en in het voorjaar van 2004 werd hun droom werkelijkheid: The Lodge opende haar deuren.

"De kwaliteit van het eten vonden we natuurlijk erg belangrijk" zegt Petra "maar ook de sfeer en de uitstraling moest kloppen. De inrichting met veel natuurlijk hout en een vierkante open haard zorgde voor de Canadese sfeer die we herkenden van onze bezoeken aan Canada".

Verpleegkundige.

Vanaf de opening werkte Petra naast het werk als gastvrouw in The Lodge als verpleegkundige bij het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Het was een dubbele baan en in die afgelopen periode heeft ze ook de HBO opleiding Hoger Management afgerond. Inmiddels werkt ze full-time als teamhoofd van twee poliklinieken bij het MST. 

Natuurmens.

Michel is een natuurmens. Hij houdt van de jacht en van natuurlijke producten die hij het liefst zelf verzamelt. Paddestoelen en wild waar hij zelf producten van maakt. Na een ongeluk waarvan hij weliswaar goed herstelde werd een hele dag staan toch lastiger. 

Nog één keer naar Bistro The Lodge

Keuzes.

Dan komt het moment om keuzes te maken. Beide nog geen 50 jaar. "We hebben samen veel wandelingen gemaakt op de zondagochtend om te bespreken wat we zouden gaan doen" blikt Petra terug. "Sinds we bijna 20 jaar geleden begonnen bij Aarnink en later met The Lodge is de horeca erg veranderd. Het gaat niet alleen meer om kwaliteit, sfeer en lekker koken. Social media en marketing zijn erg belangrijk geworden" legt ze uit.

Bij Guus.

We besloten om het bedrijf te koop te zetten en op een bepaald moment kwam Marco Padberg bij ons aan de bar zitten. "We hebben goede gesprekken gehad en we geloven dat hij met eetcafé Bij Guus de perfecte opvolger is" verteld Petra. "Marco heeft veel ervaring en mooie plannen". Het pand blijft voorlopig in bezit van Michel en Petra Mensink en mogelijk wordt het op termijn verkocht. "We zien wel hoe het gaat" zeggen Petra en Michel "we hoeven niks en we hebben de tijd".

Afscheid.

Vandaag is het een dag van afscheid. Morgen komen vrienden en familie op bezoek voor een afscheidsborrel. De afgelopen dagen zijn er veel vaste gasten gekomen om voor de laatste keer te genieten van hun favoriete Canadese gerecht. "We zijn blij met de hartverwarmende reacties" zeggen Petra en Michel. "We kijken terug op een mooie tijd met bewogen jaren met mooie en bijzondere ontmoetingen en vriendschappen". om

Michel was vandaag al bezig met het maken van worstjes en wildproducten. "Ik maak producten uit de natuur. Ik jaag en verzamel' zeg Michel en dat is duidelijk zijn passie. "We zullen nog wel even moeten wennen aan de tijd die we nu opeens krijgen tijdens de weekends" blikt Petra vooruit. "We kunnen het nog niet echt bevatten".

Niet alleen Lossernaren maar ook liefhebbers uit Twente en daarbuiten zullen de wilde zalm uit Canada en de andere authentieke gerechten gaan missen.

Nog één keer naar Bistro The Lodge

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.