Nieuws

Burgerforum roept om betere regeling Regiotaxi

"Wethouder regel het" zegt Lies ter Haar van Burgerforum die aanstaande dinsdag een motie indient voor een betere regeling rondom de Regiotaxi.

Als meerder malen heeft Burgerforum de klachten omtrent Regiotaxi onder de aandacht gebracht en gevraagd om een maatwerkoplossing" zegt ter Haar.

"Na opnieuw weer een schrijnend bericht binnen gekregen werd het tijd voor actie in de begrotingsvergadering. Dit keer ging het om een mevrouw die was opgenomen in verpleegtehuis Gereia van waaruit zij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De doodzieke mevrouw moest eerst naar het huisadres om daar een uur te wachten op haar verdere vervoer, heeft ze middels een motie het college opgedragen hier nu echt wat aan te gaan doen".

Volgens Lies ter Haar jan dit echt niet in een tijd waarin men de mond vol hebben over maatwerk. "Incidenteel moet er een uitzondering gemaakt kunnen worden! Onze vraag dinsdag was dan ook wederom: Wethouder regel het! En deze hartenkreet ging vergezeld van een motie van Burgerforum die raadsbreed gesteund werd. De wethouder deed de toezegging en Burgerforum hoopt dat hiermee recht wordt gedaan aan het begrip maatwerk en dit soort schrijnende gevallen tot het verleden behoort".

De tekst van de motie is hieronder te downloaden (pdf).

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.