Nieuws

Het Burgemeesterbankje in de Zandbergen

In de Zandbergen langs de Dinkel staat een fraaie houten bank dat vandaag door de gemeenteraad van Losser als afscheidscadeau is aangeboden aan burgemeester Michael Sijbom.

"Michael wilde graag iets blijvends in Losser op het gebied van toerisme" zegt Ben Pikula tegen Hallo Losser. "Op deze plek heb je zicht op Losser en het ligt aan een wandelpad in de mooie Zandbergen" aldus de raadsgriffier.

De stevige zitbank is door Theo Hassing door middel van houtbrandschilderen van een inscriptie voorzien. Naast de tekst "Het Burgemeesterbankje" is er een plattegrond van de gemeente Losser te zien met enkele markante plaatsen zoals de Hellehond in De Lutte, de Dinkel en de Oude Toren op het Martinusplein.

Tijdens de bijzondere raadsvergadering van vandaag is een miniatuur van de bank overhandigd aan de scheidende burgemeester.

Het Burgemeesterbankje in de Zandbergen

 

Het Burgemeesterbankje in de Zandbergen

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.