Nieuws

Bouwbedrijf Sylva failliet

Bouwbedrijf Sylva met vestigingen in Enschede, Oldenzaal en Losser is vandaag failliet verklaard.

De Sylva Bouwgroep uit Enschede is vandaag failliet verklaard door de rechtbank in Almelo. Bij het bouwbedrijf werkten 25 mensen en had ook een vestiging aan de Schoklandweg in Losser.

Het bouwbedrijf van Lossernaar Jan Kuipers bouwde onder andere het Kulthus in Overdinkel en presenteerde onlangs een ambitieus plan voor de ontwikkeling van Dinkelstaete, een complex met 15 luxe en royale appartementen op de hoek Oldenzaalsestraat en Lutterstraat in Losser. 

Ook bouwde het bedrijf op de LosserHof twee groepswoningen, twee activiteitencentra, de gedenkplek en het sport- en speelveld.

Historie.

Sylva Bouw werdt in 1933 opgericht in Almelo. In 1945 verhuist het bedrijf naar de Olieslagweg in Enschede, waar met name de plaatselijke textielindustrie in die tijd zorgt voor veel bouwopdrachten. In 1968 wordt Sylva Bouw overgenomen en verschuift de focus meer en meer naar klanten in onderwijs, zorg en woningbouw.

Het bedrijf begint ook zelf projecten te ontwikkelen. In 1998 volgt de verhuizing van het hoofdkantoor naar het huidige onderkomen aan de Marssteden in Enschede. In de jaren die volgen ontwikkelt de organisatie zich verder tot het moderne en professionele bouwbedrijf van nu.

Een paar jaar geleden werdt Boudrie Aannemers nog door Sylva Bouw overgenomen.

Curator.

Curator is mr. P. Schol van Schol & Gorter Advocaten in Enschede. Volgens RTV Oost hebben zich al enkele gegadigden gemeld om een doorstart te maken met het vanmiddag failliet verklaarde Sylva Bouwgroep BV uit Enschede. Voor een doorstart zouden de locaties Enschede en Oldenzaal als één geheel worden gezien.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.