Nieuws

Bilbiotheek Losser besteedt volop aandacht aan Kinderboekenweek

Van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is Vriendschap en het motto is Kom erbij. Ook de Bilbiotheek Losser besteedt volop aandacht aan de Kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt het Kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Jozua Douglas, door de boekhandel cadeau gedaan aan haar klanten bij besteding van €10,00 aan kinderboeken. Voor de allerkleinsten maakt Milja Praagman het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Leesplezier

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en bestaat sinds 1955. De oplage van het Kinderboekenweekgeschenk ligt rond de 350.000 exemplaren.

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg met taal in aanraking komen. Zo leren zij meer woorden kennen en krijgen ze meer plezier in verhalen en lezen. Vergeleken met kinderen die niet worden voorgelezen, leren zij aantoonbaar sneller lezen. Van deze vaardigheid hebben zij hun hele schooltijd profijt, ook bij andere vakken dan taal. Plezier in lezen krijg je vooral in een fijne omgeving en met iemand die je helpt.

De Kinderboekenweek is dan ook een prachtig moment om dit in praktijk te brengen. Kinderen die elke dag een half uurtje voorgelezen worden, krijgen iets onbetaalbaars mee. En de (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de Bibliotheek. Voor kinderen is het lidmaatschap gratis.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.