Nieuws

ArbeidsmarktInZicht brengt Overijsselse arbeidsmarkt in beeld

De actuele ontwikkelingen op de Overijsselse arbeidsmarkt zijn vanaf nu overzichtelijk bijeengebracht op het online platform arbeidsmarktinzicht.nl. Op ArbeidsmarktInzicht is informatie te vinden over zes arbeidsmarktregio’s waaronder Regio Zwolle, Stedendriehoek en Twente die in Overijssel actief zijn.

Inzicht

Het platform biedt inzicht in regionale arbeidsmarktontwikkelingen, met tekst en uitleg bij cijfers en grafieken, en op de homepage de laatste trends en highlights. De sturingsinformatie van ArbeidsmarktInZicht heeft een brede en wetenschappelijke basis. Data over arbeidsmarkt, onderwijs, economie en competenties zijn verzameld en met elkaar in verbinding gebracht. De basis van ArbeidsmarktInZicht is een bundeling van realtime arbeidsmarktinformatie uit bronnen zoals CBS, UWV, SBB, LISA, ROA en Jobfeed.

Voor iedereen toegankelijk

ArbeidsmarktInzicht biedt de informatie in de vorm van grafieken rond een thema zoals werkloosheidspercentage, faillissementen of economische groei. Ook staan op de website per provincie nieuwsberichten over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt waarbij de bezoeker kan doorklikken naar relevante achterliggende data. De informatie is zonder inlog voor iedereen toegankelijk.

Trends snel in beeld

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan razendsnel. Nog maar kort geleden maakten we ons zorgen over de werkloosheid. Nu is de zorg van veel ondernemers vooral of ze voldoende geschikt personeel hebben om het werk aan te kunnen. Dit dashboard brengt trends sneller in beeld . Daar kunnen alle partijen in de  regio op inspelen. De Arbeidsmarktregio’s en de Economic Boards werken veel samen op dit gebied. Met de komst van ArbeidsmarktInZicht beschikken de verschillende partijen over dezelfde objectieve gegevens. Dat is een goede basis om samen te werken aan een krachtige Overijsselse economie.”

De website wordt de komende periode verder ontwikkeld in overleg met de partners.

www.arbeidsmarktinzicht.nl


 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid