Nieuws

Andries Heidema geïnstalleerd als Commissaris van de Koning in Overijssel

Andries Heidema (56) is woensdag 11 juli officieel geïnstalleerd als Commissaris van de Koning in Overijssel. Tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten droeg waarnemend Commissaris van de Koning Boele Staal de voorzittershamer over aan Andries Heidema.

Afscheid Boele Staal

Verschillende bestuurders heetten de oud-burgemeester van Deventer Andries Heidema welkom als Commissaris in Overijssel, waaronder de nestor van Provinciale Staten Van Dijk, Commissaris van de Koning in Gelderland Cornielje en burgemeester Meijer van Zwolle. Ook werd stilgestaan bij het afscheid van waarnemend Commissaris van de Koning Boele Staal. Uit handen van gedeputeerde Eddy van Hijum kreeg hij een glazen schaal overhandigd. In deze schaal van glaskunstenares Marije Gies is onder meer zand uit de oevers van de IJssel verwerkt.

Naar de mensen toe

Tijdens zijn installatie gaf Heidema nadrukkelijk aan er te willen zijn voor alle Overijsselaars: “De grootste uitdaging is om mensen zich thuis te laten voelen. Niet alleen fysiek, zoals een dak boven je hoofd, eten en drinken, thuis is ook gezien en gewaardeerd worden. Ontmoeting van mens tot mens is daarvoor van groot belang.” Speciaal hiervoor is een website gelanceerd tijdens de installatievergadering, waarop inwoners de Commissaris kunnen uitnodigen voor plekken die hij zeker moet gaan bezoeken en mensen die hij echt moet spreken. Zanger en banjospeler Jeroen Jongsma bracht hiervoor het lied ‘Overijssel’ ten gehore, een ode aan de provincie. Zie ook www.commissarisenoverijssel.nl.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid