Nieuws

Afscheid badjuf Truus

Na 48 jaar neemt Truus Oortman afscheid van zwembad Brilmansdennen

Hulp van de badmeester

In 1970 is Truus Oortman als hulp van de badmeester aangenomen voor het buitenbad in Losser. Henk van den Burg heeft haar aangenomen. Het sollicitatiegesprek vond plaats in de auto van van den Burg. Truus woonde destijds net over de Dinkelbrug in Beuningen. De Dinkel was op dat moment ver buiten haar oevers getreden en van de Burg kon met zijn auto niet bij de woning van Truus komen. Ze hebben elkaar in de auto gesproken en van de Burg heeft haar toen aangenomen. Na 4 jaar naar tevredenheid te hebben gewerkt kreeg Truus een aanstelling als ambtenaar.

Geschoold

Truus heeft alle kansen aangegrepen om zich in het vak te bekwamen. Zwangerschapszwemmen, babyzwemmen, peuterzwemmen, ouderen zwemmen en whatsigong, een soort mediteren voor de gehandicapte medemens. In 1988 heeft ze een opleiding voor Aerobic Instructeur in Amerika gevolgd.  Aerobic was in die tijd zeer gewild in de zwembaden. Truus werd gevraagd om alle zweminstructeurs van de gemeente Enschede de kneepjes van het Aerobic bij te brengen.

Eigen bedrijf

Truus werkt ook nog steeds in haar eigen bedrijf Body Home aan de Nijverheidsstraat in Losser. Een saunacomplex dat zich onderscheidt door de unieke combinatie van uitgebreide faciliteiten en kleinschaligheid. Body Home beschikt over een saunacenter (Finse sauna, infraroodcabine, stoombad, buiten sauna, whirlpool, dompelbad, voetenbaden, verwarmd buitenzwembad en een rustruimte), beautycenter en fitnesscenter. Omdat Truus hier op den duur ook mee wil stoppen biedt ze het te koop aan. Ook bestiert Truus haar zwemschool voor kinderen, waar ze voorlopig nog wel mee doorgaat.

Afscheid

Vrijdagmiddag nam Truus afscheid van haar ambtelijke baan bij de gemeente Losser. Het afscheid werd druk bezocht door oud leerlingen, familie en andere belangstellende. Toespraken over haar werkzame tijd in het zwembad in Losser en lof over haar optreden. Truus zelf sprak de aanwezigen toe en bedankte iedereen die het mogelijk had gemaakt om haar werk altijd met zoveel plezier te doen. Nu Truus wat meer vrije tijd krijgt wil ze wat meer tijd besteden aan haar grote hobby, het vervaardigen van schilderijen.

 

Foto: Huisman Producties.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.