Nieuws

Actiegroep behoud poli-zorgplein Losser blijft strijden

De raad van bestuur van het MST heeft in een brief de actiegroep meegedeeld dat de poli definitief sluit per 1 september.

De geluiden dat dit er aan zat te komen waren er al, maar als je het zwart op wit op papier ziet, komt het toch hard binnen. Maar de actiegroep blijft strijdlustig en de handtekeningenactie gaat door. Als MST afhaakt, dan moeten we zoeken naar andere partijen die wél naar Losser willen.

Het is zaak dat zoveel mogelijk zorg dicht bij huis blijft. Dat is ook altijd het motto geweest van MST  die echter een onbetrouwbare partner blijkt te zijn en zijn afspraken niet nakomt. Duidelijk is dat het MST financieel gezien in heel zwaar weer zit, maar het kan en mag toch niet zo zijn dat Losser daar dan de dupe van moet worden.

Het getuigt ook van weinig respect ten opzichte van allen die het aangaat dat nu pas open kaart wordt gespeeld. Dit moet al veel langer bekend zijn geweest. Ook dát steekt. Je laat wel een hele groep patiënten hiermee in de steek. De zorg in Losser wordt nog meer uitgekleed.

De meest elementaire zorg hoort dicht bij huis. Oldenzaal en Enschede zijn daar geen alternatief voor en Enschede al helemaal niet, vanwege de hoge parkeerkosten. Dat dhr. Leering zegt dat je in 10 minuten bij het MST kunt zijn, is natuurlijk klinkklare nonsens. Die 10 minuten heb je alleen al nodig van de parkeergarage bij de poli in het MST te komen.

Het MST laat Losser in de steek. De werkgroep MST-huisartsen-zorggroep Sint Maarten en gemeente- praat nog wel verder over een alternatieve invulling, maar onduidelijk is nog waartoe dat zal leiden.

Daarom blijft de actiegroep actief. Uithalen wat er uit te halen is en als het niet linksom kan, dan maar rechtsom. Opgeven is geen optie, want het gaat hier om het belang van de Losserse gemeenschap.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid