Nieuws

8 ton aan onterecht geïnde rioolheffing

 Woningcorporatie Domijn betaalt huurders Losser onterecht geïnde rioolheffing terug.

Eigenarendeel

Domijn belastte vanaf 2011 onbedoeld het eigenarendeel van de rioolheffing door aan mensen die vanaf dat moment een woning zijn gaan huren in Losser. De corporatie stelt nu alles in het werk om haar fout recht te zetten. Huurders krijgen het geld weer netjes terug op hun bankrekening, mét rente.

Rioolheffing

In 2011 werd de inning van de rioolheffing belegd bij de gemeenten. Elke gemeente kon dit op haar eigen manier inrichten. Gemeente Losser besloot om de rioolheffing op te splitsen in een eigenarendeel en gebruikersdeel. De eigenarenheffing belastte de gemeente aan Domijn door. Vanaf 8 november 2011 bracht de corporatie deze kosten bij nieuwe huurders van een woning in Losser in rekening. Domijn betaalt nu de ruim 8 ton onterecht betaalde kosten netjes terug.

Manager wonen

Lucas Fransen, Manager Wonen licht toe: “Hoe het fout heeft kunnen gaan? Tja, ook ons werk is mensenwerk. Hoe dan ook: we hebben een fout gemaakt én lossen het nu netjes op. Zoals het hoort. Huurders krijgen een bedrag tussen de € 18,86 en € 1.751,39 terug. Dit is de heffing die ze onterecht aan ons hebben betaald, inclusief 3% rente. We kunnen ons voorstellen dat mensen dit geld goed kunnen gebruiken. We doen dan ook ons uiterste best om ervoor te zorgen dat het zo snel mogelijk op hun rekening staat.”

Welke huurders krijgen rioolheffing terug

Mensen die in de periode van 8 november 2011 tot december 2018 een huurcontract voor een woning in Losser hebben ondertekend bij Domijn én rioolheffing hebben betaald krijgen dit geld terug. Huidige huurders krijgen hierover deze week nog bericht. Met voormalige huurders neemt de corporatie begin volgend jaar contact op. Van veel mensen heeft Domijn de nieuwe adresgegevens. Voormalig huurders die in de tussentijd weer zijn verhuisd roept de corporatie op om bij een van haar kantoren langs te komen. Huurders in Losser die al vóór 8 november 2011 het contract voor hun huurwoning tekenden bij Domijn hebben geen rioolheffing betaald. Zij krijgen dan ook niets terug.

Meer informatie

Op www.domijn.nl/rioolheffing staan de meest voorkomende vragen én antwoorden. Daarnaast organiseert Domijn een speciaal inloopspreekuur in ’t Lossers hoes, Raadhuisplein 1 in Losser op:

•          3 januari van 11:00 uur tot 13:00 uur

•          8 januari van 9:00 uur tot 11:00 uur

Uiteraard kunnen mensen ook een afspraak maken en op kantoor langskomen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid