Nieuws

600 kinderen in muzikale flashmob

Alle basisschoolleerlingen in Losser laten van zich horen. Op woensdag 11 april om 9.00 uur vindt er een geregisseerde flashmob plaats voor ’t Lossers Hoes in Losser. Een flashmob ontstaat normaal gesproken uit het niets en komt als een verrassing

Flasmob

Door de logistieke omvang is het in dit geval niet geheel mogelijk om de flashmob uit het niets te laten ontstaan maar het is nog wel een verrassing, vandaar een geregisseerde flashmob. 600 kinderen laten horen wat zij hebben geleerd tijdens de muzieklessen op de basisschool. Zij doen dit onder begeleiding van docenten muziekonderwijs van stichting Fundament.

Ontwikkeling van het kind

Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen, Nederland wordt zich daar steeds meer van bewust. In de media komt het steeds vaker voorbij. Onder andere koningin Maxima, Joop van den Ende en professor Scherder benadrukken het al langer: Ieder kind heeft recht op muziekles, omdat muziek zo belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind.

Muzikaal Losser

In Losser leeft de muziek en wordt het belang van muziek voor het opgroeiende kind al lang onderschreven. Losser is een van de muzikaalste dorpen van Nederland met zijn vele muziekverenigingen, koren, het accordeonorkest en de big band. Stichting Fundament is drie jaar geleden samen met de stichting Culturele Basisvorming Losser gestart met de doorgaande leerlijn muziek waarbij alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Losser weer wekelijks gedegen muziekles krijgen. Het enthousiasme, het plezier en de creativiteit die daarbij naar boven komt werkt aanstekelijk en inspireert.

Leerlijn muziek

Speciaal voor de gemeente Losser is er een leerlijn muziek geschreven. Wat deze leerlijn zo bijzonder maakt is dat de lijn duurzaam is ingericht. Niet alleen de kinderen krijgen wekelijks muziekles, hun eigen groepsleerkrachten worden tevens geschoold in het geven van muziekles. Eén van de eerste projecten in Nederland in deze vorm en daarmee een voorbeeld.

Woensdag 11 april, 9.00 uur, Raadhuisplein in Losser. 600 leerlingen van de basisscholen in Losser die muziek maken.

                        

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.