Nieuws

60 Jaar getrouwd

Marietje Koop (81) en Gerad ter Grote (82) zijn 60 jaar geleden voor de wet getrouwd. De kerkelijke inzegening vond plaats op 9 februari 1959 in de Mariakerk in Berghuizen. De bruiloft werd destijds gevierd bij Pleijhuis, later Tankenberg en nog later de Pan. Inmiddels is het pand door brand verwoest. In deze gelegenheid hield het bruidspaar ook haar 25 en 50 jarige huwelijksfeest.

Dansen

Het echtpaar heeft elkaar voor het eerst ontmoet op een dansavond bij Kolmschot in Oldenzaal. Gerad kon al dansen en heeft het Marietje daar geleerd. Marietje was stiekem naar deze dansavond gegaan. Haar ouders wisten van niets.

Gezondheid

Helaas maakt de gezondheid van Gerad het niet meer mogelijk om in zijn woning, waar hij is geboren en zijn leven lang heeft gewoond, ter verblijven. Hij is al ruim een jaar in Eugeria in Oldenzaal, waar hij naar volle tevredenheid is. Marietje bezoekt hem elke dag en soms wel 2 keer per dag. Ze rijdt nog geheel zelfstandig auto en blaakt van gezondheid. Heel haar leven is ze actief geweest en nu nog. Ze naaide alle kleding voor haar kinderen.

5 Kinderen

Uit het huwelijk zijn 5 kinderen geboren. Eén jongen en vier meisjes. Er zijn elf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. De meisjes zijn de deur uitgegaan en wonen in Oldenzaal en de Lutte. De zoon Hans woont nog in het ouderlijk huis met zijn echtgenote en zijn moeder. Gerad was een kleine boer met melkvee en later Friese paarden. koeien. Ook heeft hij in zijn werkzame leven melk opgehaald van de boeren omdat te transporteren naar de melkfabriek. Eerst naar Oldenzaal en later naar Denekamp. In eerste instantie deed hij dat met paard en wagen en later met de trekker. Zaterdag 9 februari wordt de 60 jarige bruiloft gevierd in het restaurant van Gereia.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.