Nieuws

60 Jaar getrouwd

Het echtpaar J.K. Schepers (Jakob 86) en D. Schepers-Ekkelboom (Dirkje 83) waren op woensdag 30 januari 60 jaar getrouwd. 

Vitaal stel

Burgemeester Cia Kroon bezocht het echtpaar op deze woensdag in hun woning in Overdinkel. Het vitale stel ontving de burgemeester met veel plezier en er was koffie/thee met gebak. De enige dochter bood hulp bij de verzorging van de gasten. De schoonzoon en de 2 kleinkinderen van respectievelijk 21 en 25 jaar waren ook aanwezig. Het wordt geen groots gevierde bruiloft maar een gezellig etentje met de directe familie en de buren.

Mist

Op de dag van het huwelijk in 1959 was er dikke mist en ging men vanuit Overdinkel met 11 taxi’s van het bedrijf Japin aan de Hoofdstraat stapvoets naar het gemeentehuis in Losser waar het huwelijk werd voltrokken. Daarna werd de bruiloft gevierd in de vereniging aan de Brinkstraat, het toenmalige “Ons Gebouw”, waar Jan Olthuis de beheerder was. 

Kermis

Jakob en Dirkje leerden elkaar kennen tijdens de kermis in Losser. Jacob bracht zijn jeugd door in Overdinkel en Dirkje aan de Scholtinkstraat in Losser. Dirkje was het 7e kind in een gezin van 10 kinderen. Ze heeft bij van Heek in Losser en bij Flokstra in Overdinkel in de spoelerij gewerkt. Zij heeft tot op haar 75 jaar nog werkhuizen gehad. Jakob was aanvankelijk kapper maar is na zijn militaire dienst ook in de textiel gaan werken.

Tijdens zijn militaire dienst heeft hij als dienstplichtig soldaat de helpende hand uitgestoken in het in 1953 overstroomde Zeeland. In 1973 werd hij afgekeurd om te werken in de textiel en kreeg hij een baan als beheerder van ’t Trefpunt in Overdinkel, waar hij nu nog steeds werkt als vrijwilliger. Hij was ook bij de muziek en de voetbal en hij onderhield het kerkhof in Overdinkel. In 2009 is hij vanwege al zijn vrijwilligerswerk benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Het geheim van een goed huwelijk

Op deze vraag geeft Jakob het antwoord met een knipoog: ”Och ik zeg altijd tegen mijn vrouw ja vrouw of nee vrouw. En dan komt het altijd goed.”

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.