nieuws

18 mei 2024, 10:08

Het is 3 dagen feest bij de Pinksterfeesten Penninkskotten op het feestterrein tussen Losser en Enschede. Zaterdag feestavond, zondag autorodeo en maandag trekkertrek. Aangezien glas niet meer is toegestaan wordt de drank geserveerd in plastic bekers. Ondanks de recente prijsstijgingen, houden ze de prijs van de munten op €2,80 per stuk.  Entree aan de kassa is €5 per dag. Kinderen onder de 16 jaar hebben vrije toegang tot ons evenement.

17 mei 2024, 23:58

Gisteravond organiseerde de gemeente Losser een groot vrijwilligersfeest ter ere van alle vrijwilligers in de gemeente Losser. Het feest in het Openlucht theater Brilmansdennen werd ondanks zeer slechte weersvoorspellingen toch een groot succes.

17 mei 2024, 22:27

Kleuren komen tot leven en de mode bloeit als nooit tevoren. Van roze tot geel, het hele palet van de regenboog wacht op jou in het centrum van Losser. De Losserse modewinkels inspireren je voor de nieuwste trends tijdens het fashion event op zaterdag 25 mei. Deelnemende winkels verwelkomen je met open armen en verrassende aanbiedingen.

17 mei 2024, 21:31

Woensdag heeft het dansteam van Revenge opgetreden voor de bewoners van de Tiekerhook. De weergoden waren hen goed gezind dus kon het optreden buiten plaatsvinden. De bewoners hebben érg genoten van de dansende meisjes. De peuters en kleuters van Revenge treden 18 juni op in de Tiekerhook.

17 mei 2024, 00:15

Wiesje Kuiper ( 85 ) werd onlangs gehuldigd vanwege haar 70-jarig lidmaatschap van de Overdinkelse toneelvereniging Eensgezind. De icoon in de Overdinkelse toneelwereld stopte in 2015 met het spelen van rollen, maar is nog steeds onmisbaar binnen het populaire toneelgezelschap.

16 mei 2024, 16:35

Papa’s hart gaat sneller kloppen. Op Vaderdag, zondag 16 juni, staat Losser in het teken van een mooi spektakel met imposante en bijzonder oldtimers: van nostalgische klassiekers tot glimmende Amerikaanse vrachtwagens. Een keur aan foodtrucks, leuke kinderactiviteiten en veel geopende winkels zorgen voor een onvergetelijke dag voor het hele gezin.

 

16 mei 2024, 16:03

De Twentse weg- en waterbouw uit Borne voert dit jaar asfaltonderhoud uit op diverse wegen (of delen daarvan) binnen de gemeente. Eén van deze wegen is ook, een deel van, de Lossersedijk. Bij deze werkzaamheden wordt het asfalt vanaf het Binkhorsterkerkpad tot 100 meter na de Poortbultenbeek (Teussinksbrug) vervangen. Ook worden de bermen hersteld. De werkzaamheden starten op dinsdag 21 mei aanstaande en duren tot vrijdag 7 juni.

16 mei 2024, 12:09

Garagehouder Lowie Kellerhuis (58) geeft na ruim 35 jaar het stokje over aan zijn neef Erwin Barelds (36). Erwin Barelds is sinds 1 januari 2024 eigenaar van KO-Auto's. Erwin heeft jarenlang ervaring opgedaan bij Bolk transport als technisch specialist op het gebied van Daf trucks en Renault bedrijfswagens. Erwin neemt de bedrijfsvoering over. Lowie Kellerhuis zal zich nog bezig houden met de handel. Ook blijft hij bezig met (om)bouw van campers en aanhangers.

16 mei 2024, 11:38

IVN Oldenzaal- Losser e.o. houdt op dinsdag 28 mei een wandelexcursie over wilde kruiden op de Tankenberg. Ontdek, beleef en verwonder je over de rijkdom van onze natuur. Luister naar de verhalen rondom kruiden, hun toepassingen van vroeger en nu. Ga samen met IVN op ontdekkingstocht en ontdek dat heel veel planten geen ‘on’kruiden zijn.

16 mei 2024, 11:23

Op zondag 26 mei wordt het een drukte van belang rond Cultuurpark Erve Kraesgenberg. In het openluchttheater wordt het Korenfestival gehouden terwijl de Schuttersvereniging Sint Märten haar 100 jarig jubileum en het jaarlijkse schuttersfeest organiseert op de parkeerplaats van zwembad Brilmansdennen. In de hoofdboerderij van Erve Kraesgenberg zelf wordt voor de zesde keer in successie het succesvolle zondagmiddagdansprogramma “Dansen op de Delle” gehouden. Dit keer met coverband Wayback uit Enschede.

16 mei 2024, 11:16

Vrijdag 17 mei om 19.00 uur is er weer een zogenaamd Oasefeuer (een lezing in de buitenlucht met een hapje en een drankje) op het Oaseterrein aan de Dinkel, tussen Gronau en Glane. U bent welkom aan de Dinkelstraße 24 Gronau. Norbert Ricking vertelt over de Europese verkiezingen. Er wordt uitgelegd hoe die er aan toe gaan en welke bijdrage de EU levert aan vrede en tolerantie. De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats van 6 tot 9 juni 2024. De lezing wordt in het Duits gegeven, maar er kan vertaald worden. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

16 mei 2024, 10:56

Lekker grillen, muziek vanuit de hele wereld en natuurlijk een hoop gezelligheid. Op vrijdagavond 31 mei organiseren de dames van de internationale vrouwengroep HERA i.s.m. ’t Trefhuus een internationale Tropical Barbecue Party. Het terras van ’t Trefhuus in Overdinkel wordt omgetoverd in exotische sferen. Tijdens de heerlijke avond worden diverse hapjes en drankjes geserveerd.

16 mei 2024, 10:34

Op zondag 26 mei wordt vanaf 12 uur de 2e editie gehouden van het Auto-Reuvers korenfestival. In het prachtige Openluchttheater Brilmansdennen aan de Gildehauserweg zullen een 6-tal koren optreden. Het repertoire van de verschillende koren is dit jaar zeer divers. Naast het traditionele koor, zoals we kennen van het Martini koor uit Losser kunnen we genieten van vrolijke popklanken van IntOmusic ook uit  Losser. Bijzonder is dit jaar is ook dat er 2 koren deel zullen deelnemen, die zeemansliederen zingen. Het vrouwenkoor de Schellevissen uit Almelo en het grote Wrakhout koor uit Enschede. Verder treden de regionale koren Borntopop uit Borne op en het musical koor Match uit Haaksbergen. De presentatie is in vertrouwde hand van Ton Kremer. Gezien de vele activiteiten op deze 26 mei, wordt u verzocht om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.

16 mei 2024, 10:23

In Losser zal deze zomer van 4 t/m 14 september theaterspektakel "De geheime bende van Losser" te zien zijn in Openluchttheater Brilmansdennen. Een komische familievoorstelling over piratenzenders en smokkelverhalen. Met in de hoofdrollen Bert Eeftink, André Manuel, Jan Riesewijk en Lisa Schol (winnaar Musical Award voor aanstormend talent 2024). Kaartverkoop is nu gestart.

15 mei 2024, 15:45

Op zondag 23 juni en woensdag 17 juli organiseert Tourist info Beuningen mooie streekproducten fietsroutes. Dit jaar gaan we op de fiets naar Breckelenkamp, om te genieten van dit unieke gebied met prachtige Twickelerven en Huis te Breckelenkamp. Bewoners zijn trots op de Marke en streek en vertellen er met liefde over. Tevens kunnen de deelnemers onderweg proeven van heerlijke streekproducten uit eigen omgeving.

14 mei 2024, 22:53

Al sinds meer dan een kwart eeuw wordt jaarlijks op de banen van Golfbaan het Sybrook om het Losserse Kampioenschap gespeeld. Dit jaar staat dit evenement gepland voor maandag 24 juni. Inschrijving staat vrij voor iedere golfer of golfster die in de gemeente Losser woont, werkt of langer dan 10 jaar heeft gewoond of gewerkt. Voor meer info kan een email worden gestuurd naar lossersegolfkampioenschappen@gmail.com.

14 mei 2024, 13:48

Op donderdag 16 mei om 16.30-17.15 uur is de feestelijke start van het Instaporkest, het unieke project van alle muziekverenigingen en Fundament.

14 mei 2024, 09:57

Bowls Losser '92 houdt op donderdag 29 augustus haar jaarlijkse Jan Bakker Triplestoernooi. Het toernooi begint om 09.00 uur (zaal open vanaf 08.00 uur) in sporthal De Fakkel. Er wordt gespeeld op 8 matten met maximaal 24 teams. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 augustus door te mailen naar bowls9220@gmail.com.

14 mei 2024, 09:38

Op woensdag 15 mei zal er oud-papier worden opgehaald door KBS Veldzijde.

14 mei 2024, 09:27

Maandagavond is tijdens een verkeerscontrole een voertuig met Duits kenteken en twee inzittende ervandoor gegaan. Een achtervolging over de A1 eindigde op de Postweg in Oldenzaal waar de mannen te voet zijn gevlucht. Tijdens deze achtervolging zijn door de mannen een of meerdere items weggegooid. Een van de mannen is tijdens de achtervolging in een duiker gekropen en is tientallen meters verder omhoog gekomen via een put. De mannen zijn na een korte achtervolging gepakt door de politie

Pagina's