Nieuws & Agenda

Meisjes Twents Carmel college Losser kampioen van Nederland

Bij de schoolfinales van Olympic Moves zijn de meisjes van klas 2 en 3, van het Twents Carmel college Losser, Nederlands kampioen geworden bij het onderdeel voetbal.

Olympic Moves is de grootste landelijke scholencompetitie. Tijdens de regio finales in oost Nederland, eind maart, wisten de dames zich te plaatsen voor de landelijke eindfinale.

Op vrijdag 7 juni zijn de dames afgereisd naar Papendal om het daar op te nemen tegen de beste schoolteams van Nederland. In de poule werd 3 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. De poule winst bezorgde het team een plek in de halve finales. Deze werd met ruime cijfers gewonnen 6-1.

De finale begon direct goed en binnen 1 minuut stonden de dames voor met 1-0. En eigenlijk kwam de winst geen enkel moment in gevaar. De eindstand was 4-2. Een knappe prestatie met een technisch en tactisch zeer goede ploeg.

Twents Carmel college Losser is erg actief op het gebied van lichamelijke opvoeding. Naast reguliere gymlessen, het sport als examenvak, eigen toernooien, doet de school al jaren mee in verschillende categorieën bij Olympic Moves. Afgelopen jaren wisten ze met meerdere sporten zich te plaatsen voor de finales, maar Nederlands kampioen was tot dusver niet gelukt.