Nieuws & Agenda

Kom meedoen met Wandelvoetbal

Op 29 oktober heeft op initiatief van Jurgen Schiphorst, Beweegcoach Gemeente Losser, bij KVV Losser de aftrap plaatsgevonden van het Wandelvoetbal (Walking football) in Losser. Er wordt nu elke dinsdag vanaf 13:30 uur wandelvoetbal gespeeld op het veld van KVV Losser, dat hiervoor de accomadatie beschikbaar stelt.

Wat is Wandelvoetbal

Bij Wandelvoetbal (ook vaak Walking Football genoemd) wordt slechts een kwart van het voetbalveld gebruikt. Bij officiele wedstrijden bestaan de teams uit zes spelers en een keeper. Bij trainingspartijen wordt er zonder keeper gespeeld. De afmetingen van de goal is 1 x 3 meter. Er is wel een scheidsrechter aanwezig, maar geen grensrechters. Er mag niet gerend worden, maar snelwandelen is wel toegestaan, dus steeds één voet aan de grond houden. Slidings mogen niet, de bal mag niet hoger komen dan de heup en koppen mag niet. Winnen of verliezen is niet het belangrijkste aspect van deze sport. Het gaat vooral om het plezier dat men eraan beleeft en ookde 3e helft is zeer belangrijk.

Wie mag er meedoen?

Iedereen die zin heeft om mee te doen kan zich op dinsdag vanaf 13 uur melden in de kantine van KVV Losser. Je hoeft geen lid te zijn of voetballer zijn (geweest). Er doen ongeveer 20 tot 25 mannen mee, maar niet iedereen kan altijd. Er wordt eerst samen gezellig koffie gedronken en vanaf 13;30 uur gaat iedereen het veld op voor de warming up.

Na de warming up worden de hesjes uitgedeeld en start de wedstrijd van 2 x 30 minuten onder toezicht van de "technische staf" meestal bestaand uit geblesseerde spelers. Daarna is het tijd voor de douche en de 3e helft.