Nieuws & Agenda

Dames Losser winnen van koploper Trivia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdag in het eigen Brilmansdennen voor een geweldige stunt gezorgd door met 8-6 van koploper Trivia te winnen

Losser begon geconcentreerd aan de wedstrijd tegen de koploper. De tegenstander uit Groningen was maar met één wissel naar Losser gekomen, en in het eerste kwart stonden zij door de nodige overtredingen al meteen op scherp. Losser kende dit keer minder moeite dan anders in de afronding van de meertalsituaties. Al snel kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. Trivia kon wat terugdoen, maar Losser ging met een 2-1 stand rusten. Meteen in het tweede kwart scoorde de uitblinkende Jetske Gielians de 3-1. Trivia kwam uit een overtal terug tot 3-2, maar kon geen weerstand bieden tegen het goede spel van Losser.

Voorlopig laatste

Manon Korfage scoorde uit de man meer en vlak daarna kon Kaya Schurink uit een geweldige solo actie zelfs 5-2 scoren. De uitsluiting met vervanging die ze vervolgens kreeg was zuur, zeker omdat het haar voorlopig laatste wedstrijd van het seizoen is in verband met een buitenlandervaring. Maar het bracht haar team nog meer power en overtuiging om tegen de koploper 3 winstpunten te willen pakken. Trivia kon alleen uit de verschillende overtalsituaties een paar keer tot score komen.

Mede dankzij het wederom uitstekende keeperswerk van Claudia Nyhuis. Daar zette Losser goede doelpunten tegenover van opnieuw Jetske Gielians, Cindy Marsman en een prachtige backhand van Jasmin Oddo. In de laatste periode liepen twee speelsters van Trivia tegen hun derde persoonlijke fout aan. Zo kon Losser de laatste anderhalve minuut met een man meer de wedstrijd rustig uitspelen en kon Jetske Gielians haar derde doelpunt scoren.

Periodestanden: 2-1, 6-2, 7-5, 8-6.
Doelpunten Losser: Manon Korfage 5, Jetske Gielians, Kaya Schurink en Theresia Korfage.