Nieuws

1e Kidsday activiteiten groot succes

Op 4 april van 13.30 tot 16.00 uur was het de 1e Kidsday in ’t Trefhuus in Overdinkel met een feestelijke opening. De opkomst was ver boven verwachting. Maar liefst 75 kinderen kwamen genieten van een prachtige dag met heel veel leuke activiteiten. Gezien de hoge opkomst kan men stellen dat deze actie voorziet in een behoefte. In het verleden waren er ook activiteiten voor kinderen in Overdinkel, maar door allerlei redenen taande de belangstelling. Christel Muskee en Claudia Desmet hebben het idee opgevat om de kidsday weer nieuw leven in te blazen.

Fundament

De kidsday wordt georganiseerd onder auspiciën van Fundament. De begeleiding wordt door vrijwilligers gedaan en ondersteund door een professionele kracht van Stichting Fundament. Het motto van de ouders is: “Jouw speelplezier is onze missie.” Maandelijks worden de activiteiten d.m.v. een folder op de facebooksite van ’t Trefhuus en via Stichting Fundament bekend gemaakt. De eigen bijdrage is € 1,00 per keer.

Ideeënbus

In elke basisschool in Overdinkel is een ideeën bus neergezet zodat kinderen konden laten weten wat ze graag willen doen. Dit heeft meer dan 60 verschillende ideeën opgeleverd. Kinderen willen graag dat er meer buitenactiviteiten worden georganiseerd. Daarnaast zijn ook de creatieve (knutsel)activiteiten vaak genoemd. Zo gaat men binnenkort een dakpan beschilderen die als naambordje voor bij de voordeur kan dienen. Veel inbreng dus van de kinderen zelf.

Eigen hapjes maken

Voor de 1e keer is er een spectaculair programma bedacht. Kinderen hebben de mogelijkheid om aan allerlei spelvormen, kook- en creatieve activiteiten deel te nemen. In de keuken kun je je eigen hapje maken, er staat een wervelwind, een stokkenvanger. Je kunt je laten schminken, er kan een drieluik geschilderd worden en er was een ballonnenclown aanwezig. Bij binnenkomst krijg je bij betaling van € 1,00 een aftekenkaart. Hiermee kun je alle activiteiten langs.

Elke woensdag

Elke woensdag 13.30 tot 16.00 uur mogen de kinderen deelnemen. Er zijn 6 vaste vrijwilligers die alles gesmeerd laten lopen. Voor grotere activiteiten kunnen vrijwilligers opgeroepen worden die hebben toegezegd mee te willen werken.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.