Nieuws

110 jaar Excelsior

Op zaterdagavond 7 juli gaf de 110 jaar bestaande muziekvereniging Excelsior uit losser haar Jubileumconcert. de Ambiance was erg sfeervol opgezet in het openluchttheater op het Brilmansdennen. Spreekstalmeester Jan Riesewijk opende de avond en was erg trots dat hij het concert aan elkaar mocht praten. Het gezamenlijke orkest opende met het nummer Carnaval in Venetië. Nou heeft losser een lange mooie traditie voor wat betreft carnaval, dus dat paste mooi.

De jeugd

De jeugd heeft een belangrijke plaats bij Excelsior, dus was het de beurt aan de beginnelingen op de blokfluit, de muziekvereniging heeft drie van deze leden, echter alleen Silke Hesselink was aanwezig, en voerde enkele stukken op met ondersteuning van iemand uit het grote orkest, wat resulteerde in groot applaus voor Silke.

Twirl en Jeugdorkest

Twirlgroep 2 mocht daarna haar show "Tarzan” opvoeren, en die werden hartelijk bedankt met een groot applaus. Het Jeugdorkest speelde enkele nummers met medewerking van het orkest B-trix. Daarna was het de beurt aan het grote orkest die een medley speelde uit de Musical Cats.

Gefeliciteerd

Deze hechte club mensen delen veel met elkaar, dus werden de jarigen van Excelsior naar voren gehaald en werden getrakteerd op een aubade van Sem Dalenoord, die overigens zijn 9e verjaardag vierde. Het was geweldig wat deze jongeman ten gehore bracht, waarna de jarigen een cadeau kregen en het “Lang zullen ze leven” voor ze werd gespeeld.

Muziek muziek

De jeugddrumband onder leiding van Norbert Bruins gaf acte de présence met een paar vlotte en mooie nummers. Het grote orkest speelde een mooie en zeer herkenbare medley van Abba, waarop meegezongen werd. Na de pauze speelde het grote orkest de tune van Expeditie Robinson. Vervolgens was het de beurt aan het alom zeer bekende en zeer gelouterde tamboerkorps van Excelsior, dat meermaals Nederlands kampioen is geweest. Het orkest speelde enkele stukken uit de Broadway productie The West Side story.

Kippenvel

Celina Eulderink zong het altijd o zo mooie Halleluja, en bezorgde menigeen kippenvel met haar mooie vertolking. Twirlgroep 1 voerde een Broadway dans op. A brand new day uit the Wizard of Oz werd daarna ten gehore gebracht door Dennis Emot en Celina Eulderink en onder begeleiding van het grote orkest.  Als laatste nummer speelde de gehele drumband, het stuk“The wooden shoe dance”.

Dank

Voorzitter Henri Brookhuis bedankte alle sponsoren, de leden van Excelsior, en iedereen die mee heeft gewerkt een het geweldig mooie jubileumconcert van muziekvereniging Excelsior. Als afsluiting speelde het orkest Music van John Miles, dat werd gezongen door Dennis Emot en Celina Eulderink. Kortom een zeer geslaagde avond.

Foto's: Sietse Smit

 

afbeelding van Bert Eulderink

Door: Bert Eulderink

Hallo, mijn naam is Bert Eulderink, in mijn dagelijkse leven ben ik kernmaker bij Aluminium Gieterij Oldenzaal. Ik woon in hartje Losser, waar ik ook opgegroeid ben. heb 21 jaar in Enschede gewoond, maar sinds mei 2018 woon ik weer in het mooie Losser