Nieuws & Agenda

Medaille regen voor turnsters AGV Losser

Zaterdag 7 maart werd in Hengelo de voorronde van de 6e divisie geturnd. Vanuit Oost Overijssel kwamen er diverse turnverenigingen in actie. A.G.V. Losser was in alle leeftijdsklassen sterk vertegenwoordigd met in totaal 34 turnsters.

De sporthal was verdeeld in twee banen, zodat er 2 leeftijdscategorieën tegelijk konden turnen. In totaal waren er 3 wedstrijdrondes. Alle dames hebben enorm hun best gedaan en mogen trots zijn op hun inzet! De prestaties van vorig jaar zijn ruimschoots overtroffen. Maar liefst 23 turnsters hebben zich rechtstreeks voor de finale weten te plaatsen!

Bij de instappers D2 kwamen 10 turnsters in actie. Lauri ter Linde behaalde een mooie 2e plaats met maar liefst 53.475 punten. Vier instappers hebben zich direct geplaatst voor de finale.

Bij de pupillen 1 D3 behaalde Marlee Schippers een 1e  plaats met 53.95 punten. Bo Steenbeeke werd 2e  met een puntentotaal van 53.30.

Bij de pupillen 2 D3 was het podium compleet gevuld met meisjes van A.G.V. Losser. Anniek Fischer werd 1e  met 52.60 punten, Jasmin Ramani werd 2e met 52.25 punten en Guusje Snippert werd 3e met 51.30 punten.

In de categorie Jeugd 1-D3 deden vier tursters van AGVL mee. Anne Nordkamp behaalde een uitstekende eerste plaats met 50,600 punten, gevolgd door Linde Deterink op een tweede plaats met 50,450 punten. De derde plaats werd bezet door Iris Deeterink met 48,450 punten, op de voet gevolgd door Lotte Straatman die met 47,925 punten een vierde plaats bemachtigde.

In de categorie Jeigd 2 H behaalde Nena van der Woning een hele verdienstelijke tweede plaats met 43,200 punten. Sanne Scholten werd in deze categorie vijfde (39,350 punten) en Ebru Hacarlioglu behaalde een achtste plaats (38,400 punten).

Bij de junioren niveau G behaalde Hanna Austrup een uitstekende zesde plaats met 42,175 punten.

Als laatste waren de senioren niveau F aan de beurt. Daar was een podiumplaats weg gelegd voor Marieke Schuitemaker. Zij werd tweede  met 42,650 punten en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Eline van den Eijkel behaalde hier een zesde plaats (41,500 punten) op de voet gevolgd door Isa Dijkstra met een zevende plaats (41,375 punten). Lynn Mulder behaalde met 40,825 punten een elfde plaats en Aniek Elsjan turnde een mooie score van 39,200 bij elkaar.

De turnsters die zich zaterdag niet rechtstreeks hebben weten te plaatsen voor de finale, hebben nog een kans bij de play off wedstrijd op 28 maart in Nieuwleusen.