Humor

Rust

Rust Direct bij onze eerste ontmoeting was ik enorm onder de indruk van zijn rustige uitstraling en energie. Hij straalde zo een serene rust en kalmte uit dat ik soms langer bij hem bleef dan mijn bedoeling was. We kwamen elkaar tegen als we onze honden uitlieten. Soms bij de vijver en soms op een andere plek in onze wijk aan de Denekamperdijk. En altijd bleef ik langer met hem praten dan nodig was alleen maar om de kalme invloed die hij op mij had, de onrust in mij verdween zo gauw als ik in zijn omgeving verkeerde. Het is inmiddels vijf weken geleden dat Balou is overleden.

Vijf weken en ontelbare huilbuien verder. ..na die inktzwarte dag had ik absoluut niet de intentie om zonder mijn Balou door de straten , weggetjes en zonder hem rondom de vijver te gaan wandelen. Nee en daarom kwam ik hem nooit meer tegen terwijl hij slechts twee straten verderop van ons woonde. Vanmorgen kwamen we elkaar tegen bij de EMTE . Hij stond bij de broodafdeling. Ik liep naar hem toe en de rust die in en rondom aanwezig was nam bezit van mij. Hoe kan is zo iets mogelijk dat iemand dat kan overbrengen naar een ander...dacht ik nog. Hee Ed hoe is het met je, en neem je nog een hondje weer? vroeg ie aan mij. Nee daar ben ik nog niet aan toe en mijn hoofd staat absoluut naar een andere hond.

Hoe is het met jou dan vroeg ik aan hem. Nou dat kan wa beter, "Mien vrouw Els is bie mie weggoan ze zei dat ze te vuul stress van mie kreeg ze kreg de zenuw'n van mie.. zegt ze ,en zolang bie hoar ma woont totdat de een oplossing komp" Ik vroeg mij af hoe het kon dat iemand zoals hij die ik maar oppervlakkig ken doordat we elkaar alleen maar ontmoetten als we onze honden uitlieten zo een rustige en kalme invloed op mij had. Terwijl zijn vrouw hem wel achter het behang kan plakk'n ak hem zo hoor praat'n Zijn aanwezigheid maakte mij slaperig en ik moest me vasthouden aan mijn winkelwagentje. "Hee ie valt mie toch nie in sloap as ik met joe proat ? Of hey slecht sloap'n