Overige

Tussen Losser en de Stad

Leuk nostalgisch gedicht 

Tussen Losser en de stad
lig 'n Oal'n Diek.
Doar heb ik mien jeugd deurbrach,
doar veul'n ik mie riek.

Tussen 'n Teemp'n en Petermans Jan
heb ik 'loop'n leerd.
De wearkplaats van de Oale Snieder:
dat was mien hoes en heerd.

WOW: Woordspelingen op woensdag

Elke woensdag plaatsen we een aantal woordspelingen. Bijdragen kun je sturen naar nieuws@hallolosser.nl.

vorderingen in de tijd

Geboren voor 1945

 

Wij zijn geboren vóórdat er penicilline, diepvriesvoedsel en kunststoffen werden uitgevonden; ook contactlenzen en de pil bestonden nog niet.

Wij kochten meel en suiker nog in papieren puntzakjes en niet in fabrieksverpakkingen.

Prinsjesdag

Pa deed zijn middagdutje in zijn divastoel die naast de kolenkachel stond in de keuken. Pa sliep altijd wel zo dat ie altijd wel weer wakker werd.

Veurjoars beurt

Veurjoars beurt

Eekhoorn

Eekhoorn

Gronau

Gronau Met Jaidan mijn kleinzoon een bezoekje brengen aan het stadspark in het multiculturele Gronau, waar eens fabriekspijpen de hemel vervuilden met hun uitspugende roet, is altijd een belevenis! De groene long van het voormalige textielstadje ademt vriendelijkheid en gemutlichheid aus .

Drilandsee

Drilandsee Gisteravond gewandeld rondom de Drilandsee , Een stukje Bodensee maar dan dichterbij. Het zachte avond licht speelt met het kabbelende water. Op een bankje komen we een jongeman tegen die zijn klompen heeft uitgedaan en ,zo te ruiken ,een zware van Nelle aan het roken is.

Plakje leverworst

Elke keer als ik voor ma naar de slager ging kreeg ik een plakje leverworst. Een stukje leverworst dat zo lekker was dat ik het soms niet aandurfde om er een hapje van te nemen.

Ontmoeting

Ontmoeting

Vrome meester

Als je de catechismus uit je hoofd op de Aloysius school kende was je klaar voor je verdere leven dan wist je alles en dan kwam je minstens in de hemel. 

Meisje van toen

Meisje van toen

Bij de vijver op deze prachtige stralende najaarsdag kwam ik je tegen.

Ik herkende je niet direct. Was je het wel? je zat in een rolstoel en je was zo mager geworden zo afgetrokken mager geworden.

Pa

Pa Als Pa tegen de avond een trek van zijn sigaret nam veranderde onze keuken even in een rode neon gloed. Ma schudde vaak met haar hoofd en zei dan : Äs ie stopt met rook'n dan komt de wa honderd man bie de drumfabriek op stroat te stoan". Pa rookte bijna elke dag een pakje shag op.

Wie denk je wel dat je bent

Wie denk je wel dat je bent

ANWB

ANWB

WoonWagen

Woonwagen Plotseling alsof ie uit de lucht was komen vallen stond ie daar bij Siemerink voor de deur een caravan! Geen Toni Boltini woonwagen nee een echte caravan. Teuntie, Bettie en ik liepen wel tien keer rondom de caravan heen. "Doar kuj met op vakantie goan zo ver aj ma wilt ", zei Teuntie.

Dauwtrappen

Dauwtrappen

Leefde

Het gedicht Leefde door Sietse Smit.

Roggebrood

Roggebrood

Rust

Rust Direct bij onze eerste ontmoeting was ik enorm onder de indruk van zijn rustige uitstraling en energie. Hij straalde zo een serene rust en kalmte uit dat ik soms langer bij hem bleef dan mijn bedoeling was. We kwamen elkaar tegen als we onze honden uitlieten.

Martinus kerk ( nieuwe kerk)

Martinus kerk ( nieuwe kerk)

Wie denk je wel dat je bent

Wie denk je wel dat je bent

 

Zondagmorgen

Zondagmorgen

Luttestroat 54

Poasvuur

Konijnenhokken

Konijnenhokken

Of'vink'n

Of’vink’n

 

Moo vink géf heur kids zangonderricht.

Basje zingt wat zwoar, Sophietje zingt wat licht.

Vastentied

Vastentied

 

Televisie

Televisie

Pagina's