Nieuws & Agenda

Dames ZC Losser sluiten af met een gelijkspel

De waterpolodames van Zwemclub Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen de competitie 2014-2015 afgesloten met een verdienstelijk 9-9 gelijkspel tegen het hoger geplaatste VZ&PC uit Vriezenveen.

Losser startte de wedstrijd uitermate goed. Na de eerste periode stond er een 4-2 voorsprong op het scorebord, deze werd in de 2e periode uitgebouwd naar 5-2. Deze voorsprong was het gevolg van een goed scorend Losser, maar ook aan een geweldig keepende Tamara Huwae. Ook de lat hielp Losser af en toe nog wel mee. In de 3e en 4e periode kwam VZ&PC weer helemaal terug in de wedstrijd. Middels hun zeer gevaarlijke midvoor konden ze in het begin van de laatste periode op 7-7 komen.

Daarna was het steeds weer Losser die het voortouw nam, maar nadat een halve minuut de 9-9 gescoord werd, was er te weinig tijd over om een winnaar uit dit duel te bepalen, en dat was gezien de wedstrijd misschien ook wel de terechte uislag.

Met nog 2 minuten te spelen kreeg de 50 jarige Josephien Wigger haar verdiende applauswissel. Zij gaat na dit seizoen stoppen met het spelen van waterpolo op bondsniveau. Van haar 16e tot aan afgelopen zaterdag heeft ze met uitzondering van 3 seizoenen in het 1e damesteam van ZC Losser gespeeld en was daarbij altijd één van de diendende speelsters in het team.

Tussenstanden: 4-2, 5-2, 7-4, 9-9.

Doelpunt Losser: Theresia Korfage 5, Linda Meijer 2, Monique Velthuis en Mariëtte Nijhuis.