Werk Economie

Hallo Losser: iedereen is de baas!

Hallo Losser: iedereen is de baas!

Woensdag 29 Oktober 2014. De ondernemersvereniging op de Pol organiseert een Noaberdag – voor mij is het de eerste keer dat ik daar bij ben. Stromende regen, in de bus van Lucien Game naar Vliegveld Twente om de ontwikkelingen daar te bekijken. Ik ontmoet veel inspirerende Losserse ondernemers. De regen kan de pret niet drukken. Ik ontmoet ook Rob Wegdam, die met een wild idee rond loopt.

Noaberschap 2.0

Dat doet hij voortdurend, maar dat wist ik toen nog niet. Rob vertelt me dat hij een digitaal platform wil starten van en voor alle Lossernaren, waar ideeën, nieuws, humor en nog veel meer zaken gaan samenkomen. Een platform dat kan zorgen voor het opstarten van nieuwe dingen die goed zijn voor het dorp. En een platform dat Noaberschap weer kan versterken, Noaberschap 2.0

Organiseren zonder baas

Ik ben onmiddellijk geïnteresseerd en heb Rob ter plekke gemeld dat ik bij wilde dragen. Dit wilde idee van Rob past volgens mij in een wereldwijde ontwikkeling die ik al een aantal jaren intensief volg. Minder instituten, meer zelf het heft in handen nemen. Minder bazen, directeuren, managers en voorzitters. We kunnen het écht regelen met een brede groep, waarin iedereen de baas is.

Hallo Losser: iedereen is de baas! Hallo Losser: iedereen is de baas!

In 2013 ben ik met mijn collega in Amerika geweest bij het tomaten verwerkingsbedrijf Morning Star. 2000 Medewerkers waarvan er niet één iemand anders een opdracht kan geven. Ongeëvenaard succesvol in haar branche, al 20 jaar. En mensen die met ongelooflijk veel plezier hun werk doen. Aan ons bezoek heb ik goede vrienden overgehouden. We delen een visie: dingen met elkaar organiseren kan heel goed zonder bazen of instituten die de leiding nemen.

Steeds meer succes

Over de hele wereld, ook in Nederland, ontstaan steeds meer (succesvolle!) organisaties die werken met zo min mogelijk hiërarchie. Prachtige ervaringen daarover worden gebundeld op www.nieuworganiseren.nu. De kracht van nieuw organiseren is het feit dat iedereen vanuit échte betrokkenheid probeert de gezamenlijke doelen te realiseren. Er is ook een kwetsbare kant: je moet een manier vinden om het, steeds weer, met een grote groep eens te worden over de doelen. En, niet onbelangrijk: je moet elkaar vrij en kritisch durven aanspreken!

Verantwoording afleggen aan de groep

Binnen Hallo Losser werken we inmiddels met een ambassadeursgroep van 24 rasechte Lossernaren. Iedereen in de groep is ‘de baas’ en bepaalt mee waar we naar toe werken. We hebben onderling verantwoordelijkheden goed verdeeld en iedereen legt verantwoording af naar de hele groep over zijn of haar vorderingen. Dat werkt in de praktijk als volgt. Als ik een vergadering voorzit, vraag ik aan de groep hoe de vergadering geleid moet worden. Ik bepaal dat niet zelf. We evalueren naderhand of ik deze rol anders moet invullen of niet. Ik vind dat een geweldige manier van werken!

Team Hallo Losser

Mooie start

Op 1 April 2015 is Hallo Losser van start gegaan. Met veel  verschillende types, kwaliteiten, interesses en beschikbare tijd. Het gaat zeker niet zonder slag of stoot, maar we zijn trots op een aantal mooie resultaten. De bezoekersaantallen groeien. We hebben actueel nieuws, met een groot redactieteam. Er ontstaan spontane initiatieven als de ‘Hallo Losser steunt FC Twente Seizoenskaart’ en het Broodje Hallo Losser. We krijgen veel positieve reacties van u, steeds meer Lossernaren leveren een actieve bijdrage aan de site. Verenigingen zien kansen om hun sport te etaleren. De manier waarop we dit als dorp doen met elkaar valt op: we worden regelmatig benaderd door uiteenlopende professionals uit het land die willen weten hoe Losser dit organiseert. Maar we zijn nog lang niet waar we willen zijn.

Vals spelen

Voor mij bewijst de start van Hallo Losser wederom de kracht van Nieuw Organiseren. Daarbij spelen we, eerlijk is eerlijk, een béétje vals. Want we hebben in ons team Rob Wegdam. Alles wat van de wagen valt vangt hij op. Onvermoeibaar. Hij blijft gaan. 

Misschien wordt het nu tijd om de proef écht op de som te nemen: blijft de groep draaien zonder de initiatiefnemer. We kopen Rob een fiets en zoeken een mooie route uit. Naar Rome en terug. Volgens de routeplanner is hij dan 2 maanden weg…

Wibo Haverkate
Ambassadeur Hallo Losser

Vensters: 
afbeelding van Wibo Haverkate

Door: Wibo Haverkate

Wibo Haverkate (1972) draagt zorg voor de organisatie van Hallo Losser, is ambassadeur van het venster Welzijn en is bestuurslid. Hij is daarnaast deskundige op het vlak van Organiseren zonder Hiërarchie en eigenaar van een organisatieadviesbureau.