Een wedstrijd om in te lijsten

Een wedstrijd om in te lijsten

30-10-2018 2e ronde Toto KNVB-beker FC-Twente - VVNoordwijk. Blog van Hansie die onder dit pseudoniem schrijft voor Hallo Losser. Identiteit van Hansie is bekend bij de redactie van Hallo Losser.

Appeltje eitje

Een affiche waarvan je in eerste instantie misschien denkt “appeltje eitje” voor Twente, maar dan ken je de Noordwijkers nog niet. Plaats van handeling: De Grolsch Veste in Enschede op een dinsdagavond in oktober, aanvang 19:45 uur. De FCT supporters gaan er maar eens rustig voor zitten of staan. Helemaal gerust op een goede afloop zijn ze niet, immers Sparta Rotterdam is door Noordwijk in dit Bekertoernooi uitgeschakeld. De Veste is goed gevuld met bijna 15.000 toeschouwers en in het uitvak op de tweede ring zitten de talrijke supporters van Noordwijk die met vele bussen zijn gekomen om hun club te ondersteunen. Noordwijk is de trotse en ambitieuze koploper van de 3e Divisie zaterdag.

Een krachtige voorbeschouwing

‘s Middags komen via social media beelden vanuit de spelersbus van Noordwijk voorbij. Het is een gezellige boel in de bus. De tophit van alle meezingers in de bus is heel toepasselijk: “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”. En zo geschiedde ook. De trainer heeft zijn team prima voorbereid. Zijn voorbeschouwing was kort: we gaan niet winnen, maar we gaan het wel proberen; laat de ambiance op je inwerken. Een prachtige en krachtige voorbeschouwing. Zo leven de spelers volkomen ontspannen naar de wedstrijd toe. Noordwijk speelt onbevangen en degelijk. Waar het kan, pakken de spelers het initiatief. Bij vrije trappen en corners is het gevaarlijker dan Twente. Het is een boeiende en spannende wedstrijd, waarbij het lange tijd twee kanten op kan.

Sympathie

Gaandeweg de wedstrijd merk je als Twente supporter dat je steeds meer sympathie krijgt voor de ploeg uit Noordwijk. Als we uitgeschakeld worden, dan maar door Noordwijk. Dat is het sluimerende gevoel dat je op kunt snuiven op de tribunes.

 

Het score verloop van TWE-NRW gaat als volgt:

28` 1-0

29` 2-0 (doelpunt had eigenlijk niet toegekend mogen worden)

31` 2-1

38` 3-1

86` 3-2

90`+ 3` 4-2

 

Mooi stadion

Aanvoerder Emiel Wendt tekent voor beide treffers van Noordwijk. De Twente supporters halen opgelucht adem na het laatste fluitsignaal. Noordwijk was weer dichtbij een stunt. De spelers en staf van Noordwijk lopen met z’n allen naar hun fans in het uitvak en bedanken hen voor hun support. Van daaruit lopen ze richting uitgang. Duizenden Twente supporters zijn inmiddels gaan staan en klappen voor de prestatie van Noordwijk. De spelers van Noordwijk klappen terug. De blije aanvoerder vertelt voor de camera iets verderop over zijn jongensdroom: `…en vanavond stond ik in De Grolsch Veste…wat een mooi stadion is dit.’

Ondertussen zijn de spelers van Noordwijk al begonnen aan de derde helft. Een klein aantal blijft moe gestreden en beduusd op het veld bij de uitgang nog wat na kletsen. De anderen maken een hele afscheidsronde in de Veste. Omdat ze weten dat de Twente spelers ook moe gestreden zijn, schoppen ze al vast alle ballen die langs het gehele veld zijn neergelegd en die bestemd zijn voor de fans van Twente, de tribunes op. Zelfs de tweede ring wordt daarbij bereikt. Het Twentse overwinningslied Sweet Caroline is niet meer te verstaan.

 

afbeelding van Hansie

Door: Hansie

Hansie is een pseudoniem voor een Lossernaar die af en toe schrijft voor Hallo Losser. De identiteit van Hansie is bij de redactie bekend.