Welzijn
Smullen met Smulders
Zoals u misschien nog weet heb ik u in een vorig blog gemeld dat ik in onze vakantie in Malcesine Italië 10 jaar ben geworden. Zoals bijna ieder kind mag zeggen wat het wil eten op de verjaardag had ik ook mijn wens: Grillhaantjes met rozemarijn.
Lopende door het pittoreske plaatsje Malcesine Italië met zijn smalle straatjes omhoog en dan weer omlaag had je nog van je nog die kleine winkeltjes, veel souvenirwinkels maar toch ook de groenteboer, slager maar ook bah, getsie! bij de poelier lagen 10 tallen geplukte zangvogeltjes als delicatesse in de koeling (toen nog toegestaan). Ondertussen had ik voor mijzelf al keuze gemaakt wat we zouden eten! Namelijk haantjes/rollade van de gril. Mijn vader had alvast geld gereserveerd voor de grote dag.
Bij de volgende poelier had men een grote grillinstallatie waar haantjes en kippenrollades werden gegrild. Dat had ik al meermaals geroken en wist beslist dat dat mijn keuze was. Maar wat zagen wij nu? Dennentakjes (Rozemarijn) om de rollades gebonden? Nou ja dat zal wel goed gaan. Ja, Het was eindelijk was het zover de 10e september, mijn verjaardag!
Vanavond lekker eten, maar ... mijn vader werd steeds zenuwachtiger en begon overal te zoeken: WAAR is nu het gereserveerde geld voor die haantjes gebleven? Het geld werd niet gevonden en dus "mijn" haantjes gingen niet door Wat een teleurstelling voor zo'n 10 jarige. Als troost had mijn moeder nog enkele blikjes Unox knakworstjes. Die nacht is mijn vader ziek geworden van waarschijnlijk de combinatie de worstjes en een flesje bier.
Voor mij gold geen beter vermaak dan leedvermaak. Eenmaal thuis gekomen en bij het uitmesten van de auto viel er een bundeltje met wel 100.000,-- Lires uit het handschoenenkastje ...
Recept: Haantje aan / van de grill
Benodigdheden:
- 2 kleine of 1 grote haan;
- 2 el gedroogde rozemarijn;
- 2. paar takjes Rozemarijn
- zout & peper naar smaak;
- enkele el olijfolie;
De bereiding:
Week de gedroogde rozemarijn een dag voor de tijd in de olie, daarna het haantje hiermee dun insmeren , aan de binnenkant stevig kruiden met zout & peper en (verse) rozemarijn, reken een grilltijd 1 tot 1,15uur per kilo vlees. Bind met keukentouw twee rozemarijn takjes om het haantje.
Goed te combineren met een eigen gemaakte Risottorijst.