Welzijn

Bericht vanuit Noord Thailand

Groeten Emiko, Auto en Rene Wuite.

Hallo Lossernaren, even een bericht vanuit Noord Thailand, van een ex geboren en getogen Lossenaar in den vreemde. Je geboorte grond vergeet je nooit, ook al ben je jaren uit de gemeenschap vertrokken. Door Hallo Losser blijf ik op de hoogte van wat er allemaal speelt in het dorp.

Rene WuiteDoor af en toe iets te delen van mijn ervaringen hier in Noord Thailand, lijkt mij ook leuk voor Lossernaren die hierin geinteresseerd zijn.

Woon ondertussen al weer zo'n 10 jaar hier, de eerste jaren heb ik hier voor de Royal Thai Police gewerkt, als vrijwilliger. En dan special bij de Toeristen Politie. Vele nationaliteiten hebben zich bij deze organisatie aangemeld, die in het leven is geroepen om toeristen op alle mogelijke manieren bij te staan.Tijdens een vakantie kan er natuurlijk altijd wel eens iets gebeuren, ongeluk, ziekte, verlie waardevolle documenten norm maar een zijstraat op.

Om de taal barriere te doorbreken tussen de Thaise instellingen en toeristen werden wij ingezet om de toeristen te helpen, en bij te staan. Heb dan ook regelmatig Nederlanders, Belgen en Duitsers in de diverse ziekenhuizen hier bijgestaan, of gewoon opgezocht voor een praatje. Na enkele jaren dit werk gedaan te hebben het stokje overgedragen aan anderen. Nu houd ik me meer bezig met het vermaken van onze klanten van Mountain View Restaurant, onder leiding van mijn vrouw Emiko.

Organiseer veel dag of meerdaagse motor/scooter tochten door Noord Thailand. Ik voel me hier in Thailand op mijn plek, en met mij vele Nederlanders die in de direkte omgeving wonen. Als er interesse voor is wil ik een volgende keer graag iets meer vertellen over Noord Thailand, zijn cultuur, natuur en ongekende mogelijkheden.

Voor nu welterusten.

Groeten Emiko, Auto en Rene Wuite.

Vensters: 
afbeelding van Rene Wuite

Door: Rene Wuite

Ik ben Rene Wuite, geboren te Losser. Echter al jaren woonachtig in Noord Thailand. Woon hier tezamen met mijn vrouw Emiko. We hebben 1 zoon  8 jaar oud , nickname Auto. Mijn vrouw runt ons Mountain View Restaurant , zelf regel ik motor dag of meerdaagse tochten voor onze klanten , of vrienden uit Nederland