Nieuws

Gemeente

Smullen met Smulders

Zweedse zuurkool. Deze keer een uitzonderlijk recept van zuurkool appels en aardappelpuree.

Dit moet je minimaal één keer geproefd hebben! Ik dacht ja, alweer zo'n recept maar dit is echt een must, super gezond met alle vitamines in de zuurkool. Deze zuurkool variatie heb ik uit de schoonfamilie. Nu -al dertig jaar geleden-  zou ik mee-eten met zuurkool, dus ik stelde mij in op de 13 in een dozijn zuurkool Maar wat een verrassing!

Het is een zeer romige zuurkool in combinatie met aardappelpuree. Daarnaast kunt u het compleet maken met rookworst; spekkies en casselerrib. Wat heel fijn is, is dat iedereen zijn/haar eigen hoeveelheid bepaalt. Ik heb mij schaamteloos volgegeten. Telkens nog een beetje het hield niet op.

De benodigdheden:

2 ons spekkies; 4 gesnipperde uien; 3 rinsiger appels; 3 pond zuurkool; 1 el suiker door de slagroom geroerd 1/4  beker slagroom bloem om de uienmix te binden rookworst en/of casselerrib ca 1 kilo aardappels peper zout naar smaak en 3 pakken zuurkool.

De bereiding:

Boter smelten spekkies en uien  glazig bakken de mix roerbakken wat water toevoegen alsook de bloem  zodat er een saus ontstaat, zout en peper naar smaak toevoegen. Nu in een andere pan beginnen met een laagje zuurkool dan appel en dan de uiensaus en laagje voor laagje opbouwen tot bovenaan.

Vlees en worst laatste 1/2 uur op de zuurkool leggen worden het geheel aan de kook brengen. Ongeveer 2 uur laten sudderen op een klein vuur met vlamverdeler of in de oven op 100 graden, dan brand het ook niet aan! Ondertussen maakt u de aardappelpuree.

Vlees etc. uit de pan nemen en nu de room door de zuurkool roeren. Klaar en genieten maar!

Info: zuurkool , deze is erg gezond met veel vitamines maar ook magnesium en ijzer voor een positieve invloed op ons immuunsysteem

Vensters: 
afbeelding van Han Smulders

Door: Han Smulders

Dag,Mijn naam is Han Smulders en ben al 40 jaar werkzaam in de woninginrichting en breed werkzaam als vrijwilliger in Losser voor kerk en samenleving waaronder het noaberschop. Dit noaberschop wil ik graag uitdragen middels HalloLosser.