Nieuws

Agenda Uitgaan en Evenementen

Brueghel en buienradar

Brueghel en buienradar

Marco Padberg zal ons deze Bruegheldagen een kijkje achter de schermen geven van zijn beleveningen tijdens de Breugheldagen. Vandaag zaterdag

Soms vliegt de tijd. Tijdens de weer “iets te gezellige” na-borrel  in het café ging de klok in no – time naar 06:00. Het werd al weer licht. Altijd lekker dat je dan om kwart voor 10 wakker gebeld word.  Marco heftruck ophalen, we moet de dansvloer verwijderen want dat bleek onder de druk van 100 feestvierende en springende (Narcotic van Liquido blijft een feestnummer) mensen te zijn bezweken.

Ja hoor kom eraan. Twee uurtje later de eerste bak koffie met wat goede bekenden “oet de boeskoolstad”. Broodje erbij. Even lekker zitten.

In de zon even weer nadenken over hoe het gisteren allemaal verliep. In het hele dorp was de sfeer top. Jeugd op het plein moet ik een compliment maken. Niks geen gedoe. Prima!

De sint Maartenstraat stond weer afgeladen vol en men genoot van “the pianohouse” die voor het eerst buiten speelden op een in allerijl geplaatst podium.

Wat een mooi publiek hadden we. Ons kent ons en er werd veel afgepraat. Het koste ons dan ook enige moeite iedereen naar huis te krijgen voor half drie maar met behulp van een aantal “sfeerbeheerders” van het beveilig bedrijf ging dat prima. Al sprak iedereen z’n ongeloof uit over de sluitingstijden die gehanteerd worden, zeker met dit weer. Het is helaas niet anders. Maar met een goed dialoog komen we zeker tot een oplossing over deze problematiek.

Eigenlijk is nu het moment daar dat alles draait en indien zich geen calamiteiten voordoen ik ook een beetje kan genieten van het weer en een praatje hier en daar. De invulling overdag op het raadhuisplein brengt ook leven op dit plein overdag. De aanhouder wint zullen we maar zeggen.

En oh ja……. Buienrader erbij gepakt. Het word weer spannend vanavond. Duimen mensen!  Alvast bedankt en tot vanavond!

Met een bruegheliaanse groet,

Marco Padberg

afbeelding van Marco Padberg

Door: Marco Padberg