Agenda

Verlichte Midwinterwandeling in Losser op 21 december

vrijdag 21 december 2018 18:00

De mystieke klanken van de midwinterhoorn klinken op z’n mooist ’s avonds in alle rust in het Twentse landschap. Deze wandeling vindt plaats op vrijdag 21 december met als startpunt de Martinustoren in het centrum van Losser. Via speciaal verlichte wandelpaden kun je onderweg genieten van de klank van de midwinterhoorn.

Tijdens de route zijn er diverse activiteiten zoals een kerstverhaal in de Maria Geboorte Kerk met een prachtig verlichte tuin, in de Protestantse Kerk Losser zijn optredens van kinderen van de muziekschool. De kinderen kunnen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd en de kleurplaat inleveren bij de kerstman en met hem op de foto. Onderweg is er een stop voor chocolademelk en de route eindigt bij eetcafé ‘t Raedthuys voor een warm hapje.

Enkele bijzondere plekken worden speciaal in het licht gezet. Bij Cultuurpark Erve Kraesgenberg wordt er een demonstratie midwinterhoornblazen gegeven door de advent blazers uit Losser en kun je proberen of je geluid uit de oale roop krijgt.

De route is ca. 3 km en geschikt voor wandelwagens. Er kan gestart worden tussen 18.00 en 19.00 uur vanuit de Martinustoren op het Martinusplein in het centrum. Hier is de mogelijkheid een lampion te kopen om de sfeer nog meer te verhogen. Uiteraard kun je ook je eigen lampion of zaklamp meenemen.

Inschrijven voor deze tocht kan al via: vvvdeluttelosser.nl of via VVV Losser aan de balie of telefonisch: 053-5362013. De deelname bedraagt € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen (inclusief de genoemde consumpties).

 

Telefoon: 
053-5362013
Locatie: 
Startpunt bij de Martinustoren
Organisatie: 
VVV deLutte/Losser