Agenda

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie

woensdag 25 oktober 2017 00:00

De herfstvakantie van 2017 staat weer bol van de activiteiten voor de kinderen. Op zoek naar een leuk uitje? De VVV De Lutte-Losser-Beuningen heeft een aantal leuke herfstuitjes in de gemeente Losser op een rij gezet en hoeft niemand zich dus te vervelen. De arrangementen en routes zijn te reserveren of verkrijgbaar bij de VVV.

Speuren naar Sporen met gps

De speurtocht van 1½ kilometer bevat 25 markante gebouwen of monumenten in Losser en gaat onder andere langs de Martinustoren, dorpsbleek, Protestantse kerk, Aleida Leurinkhuis en Maria Geboortekerk Losser. Om de schat van Losser te vinden dienen de deelnemers ook nog getallenvragen te beantwoorden om de geheime code te kraken. De speurtocht is geschikt voor jong en oud, dus gezinnen, kinderfeestjes, inwoners en toeristen en duurt circa 1½ uur.

Schatgraven in het Lutterzand

Op pad met een tablet, mijndetector en een tas met attributen, waaronder een schopje en harkje met als opdracht het zoeken naar de Dinkeldaalders die ergens in het gebied begraven zijn. Langs de route zijn dertien palen geplaatst, genummerd 1 t/m 13 en voorzien van een QR code (Quick Reading) die met de tablet gescand moeten worden. Van de drie antwoorden die bij elke code te lezen zijn, dient het juiste antwoord te worden aangeklikt, waarna op zoek wordt gegaan naar het volgende bordje voor de volgende vraag, tot alle 13 vragen zijn beantwoord.

Speurtocht in het Arboretum Poortbulten

In de herfst is het Arboretum misschien wel op z’n mooist. Jong en oud kunnen de botanische tuin daarbij beter leren kennen aan de hand van een serie leuke opdrachtjes. Er zijn twee speurtochten, een voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen van 9–12 jaar. De kinderen gaan op pad met een rugzakje, dat gevuld is met een opdrachtenlijst, insectenwaaier, vogelgids, insectenpotje, meetlint en een vergrootglas.

Hellehond speurtocht
De kinderfietsroute van 16 km is een ontdekkingstocht in de omgeving van De Lutte met leuke opdrachten. De route start bij de VVV in De Lutte, in het spoor van de Hellehond. Gebruik de instrumenten uit je fietstas, ontsluit het geheim van de Hellehond en ontvang na afloop een diploma.

Gezinswandeling Elfje Dageraad

De “andere wereld” van Elfje Dageraad is een betoverende wandeling van ± 4 km over Landgoed Egheria en de Tankenberg in De Lutte, die is beschreven in een boekje met leuke illustraties. Onderweg op de route "vertelt" het Elfje over plaatsen en belevenissen die heel bijzonder zijn voor mens en dier en staan er vragen die onderweg beantwoord kunnen worden.

Kom ook Speuren

Natuurmonumenten heeft op landgoed Boerskotten in De Lutte een speciale wandelroute met gele pijltjes uitgezet van ongeveer 2 kilometer (duur ca. 2 uur) met leuke en spannende opdrachten voor gezinnen met kinderen. Bij de paaltjes met een cijfer zijn leuke en spannende opdrachten. Voor de opdracht sporenzoeken moet je de hele wandeling goed opletten. Startpunt bij de parkeerplaats aan de Koopsweg te De Lutte.

Herfsttour

Ontdek elke dinsdag het prachtige landschap van Noordoost Twente en de Grafschaft Bentheim met de Parijse Oldtimerbus. Onderweg worden de deelnemers geattendeerd op diverse bezienswaardigheden die langs de route liggen. In Bad Bentheim kan op eigen gelegenheid een bezoekje aan het kasteel worden gebracht of de binnenstad worden verkend. De duur van de bustocht is ongeveer 3 uur. Opstappen om 12.00 uur bij de VVV De Lutte.

Erlebnispark Emsflower in Emsbüren

Toeristische autoroute vanuit De Lutte of Losser naar Emsflower met toegang tot het geheel overdekte belevingspark en koffie met gebak. De autoroute gaat via mooie velden en wegen naar Emsflower. Hier kan een kijkje worden genomen in de productiehal van de kwekerij met pot- en perkplanten, door tropische tuinen worden gewandeld en is er o.a. een showkas en vlindertuin. Voor de kinderen valt er genoeg te beleven en te leren maar er is ook een indoor speeltuin waar je lekker kunt klimmen en klauteren.

Halloweentocht De Lutte

Op vrijdag 20 oktober wordt er weer een Halloweentocht georganiseerd door de activiteitencommissie Voetbal/Handbal SV De Lutte. De groepen vertrekken tussen 18.30 uur en ongeveer 20.30 uur vanaf Café de Vereeniging onder begeleiding van een volwassene.

Halloween Arboretum Poortbulten

Net als andere jaren is ook dit jaar weer een fantastisch Halloween feest in het Arboretum in de Lutte. Beleef net als voorgaande jaren een spannende avonturentocht vol theater en verhalen en ga mee op zoek naar....!!! Een spannende avonturentocht voor kinderen en voor ouders. Starten tussen 18.00 en 19.30 uur.

Zwemvierdaagse Losser

De zwem 4-daagse van Losser is van dinsdag 24 oktober tot en met vrijdag 27 oktober in het zwembad Brilmansdennen.

Sportinstuif Losser-Overdinkel

Op dinsdag 24 oktober kunnen basisschoolleerlingen in Losser naar sporthal De Fakkel voor een sportinstuif en zich helemaal uitleven op een Piraten Stormbaan en de apenkooi. Ook wordt er gevolleybald en gevoetbald. Woensdag 25 oktober is de sportinstuif in Overdinkel in sporthal De Spil.

Dinsdag 24 oktober Sporthal De Fakkel Losser 09.00-10.30 uur Groepen 1 en 2 11.30-13.00 uur Groepen 3 en 4 13.30-15.00 uur Groepen 5 en 6

Woensdag 25 oktober Sporthal De Spil Overdinkel 10.00-12.00 uur Groepen 3 t/m 5 12.30-14.30 uur Groepen 6 t/m 8

Landgoed Twente Fair

Op 28 en 29 oktober vindt de elfde editie van de Landgoed Twente Fair plaats, waarbij natuurgebied het Lutterzand het decor vormt. Er zijn onder andere vele kinderactiviteiten zoals poppenkastvoorstellingen, modelboten op de vijver, straattheater, pannenkoeken-carrousel, schminken, knutselen en een schaapskudde. Zaterdag van 10.00-18.00 uur en zondag van 10.00-17.00 uur te bezoeken.

Halloween in Losser

Op zaterdag 28 oktober viert Losser weer Halloween. Voor de kids zijn er leuke activiteiten in het centrum van Losser. Als pompoen carven in de Brinkstraat, kinderen kunnen zich laten schminken op De Brink en in de Sint Maartenstraat is allerlei lekkers te proeven, als aardappeltwisters, popcorn en suikerspin. Daarnaast zal Grabbel Grietje leuke mini presentjes hebben voor de kids. Vanaf 18.00 uur start weer de Halloweentocht. Deze tocht in en om het centrum van Losser, dit jaar een andere route, duurt maximaal 45 minuten. Leuke prijzen zijn te winnen. De start is bij de Griezelhut in het oude videolandpand aan de Bernhard Leurinkstraat. Inschrijven kan per voorinschrijving bij Westbound Travel.

Speeltuinen en midgetgolf

Uiteraard zijn er in de gemeente Losser ook diverse speeltuinen waar je prima kunt vermaken zoals bij Denekamperdijk 59, Grand cafe Smit, pannenkoekhoes De Stroper en Paviljoen Lutterzand. Voor een potje midgetgolf ben je bij Hof Aarnink, Ros van Twente of Florilympha aan het juiste adres.

Voor meer informatie VVV De Lutte-Losser: tel. 0541-551160 / 053-5362013