Agenda

Heerlijke Herfstwandeling

zondag 14 oktober 2018 09:00

De kleurrijke herfst staat in de startblokken. Ieder jaar weer een fantastisch spektakel om de natuur vol ornaat te zien schitteren. Net als vorig jaar wordt er vanuit Beuningen opnieuw de Herfstwandeling georganiseerd.

Een mooi moment om ‘stil’ te staan, om te genieten van de kracht van de natuur. De editie van 2017 leverde ruim 400 enthousiaste deelnemers op. Dit jaar hoopt de werkgroep op een nog grotere deelname.

Op zondag 14 oktober kunt u starten tussen 9.00 en 11.00 uur vanuit het Kerkplein in Beuningen. Voor € 5,- ontvangt u een kop koffie of thee, met een krentenbol voor onderweg, en een routebeschrijving voor de wandeling van 5, 10 of 15 km. Iedere wandelaar krijgt een beschrijving mee maar de wandeling is ook geheel te volgen via gekleurde pijlen.

Vorig jaar werden de wandelaars onderweg verrast door de met eikenbladeren versierde kransen. Verrassend waren de leuke teksten die op bordjes onder de krans hingen. Bijv. met de tekst ‘Geniet vandaag, herhaal het morgen’ of ‘Ook na een slechte oogst moet men zaaien’.

Dit jaar zullen er nieuwe ‘uitkijkjes zijn’. Welke dat zijn en waar ze staan is een verrassing. U weet vast en zeker wel dat er in Beuningen enkel en alleen maar bijzondere uitkijkjes zijn! Vol trots willen we u dan ook weer uitnodigen voor de herfstwandeling langs de mooiste plekjes. Dit jaar kunt u eenmalig de opengestelde tuin van Villa Hakenberg bewonderen. Op dit landgoed kunt u tevens genieten van de natuurkunstwerken.

De route gaat dit jaar ook weer langs de prachtig versierde kapel aan de schoolweg in Beuningen. Bent u een liefhebber van oogstversieringen? Vergeet dan niet om aan het einde van de herfstwandeling even een kijkje te nemen in de Mariakerk. Deze is nl. ook aangekleed met natuurkunstwerken. De route eindigt op het nieuwe terras van restaurant ’t Sterrebos in Beuningen. Bovendien hebben zij, speciaal voor deze dag, een overheerlijk herfstmenu samengesteld.