Agenda

Groene zondag 18 september

zondag 18 september 2016 10:00

Groei & Bloei Enschede-Losser houdt op zondag 18  september, vlak voordat de herfst begint, zoals gewoonlijk, de Groene Zondag. Dit jaar alweer voor de elfde keer.

Plantenbeurs 

Deze gezellige Groene Markt op Erve Kraesgenberg staat voornamelijk in het teken van bloemen, tuinen, tuinieren, planten en van wat met de natuur te maken heeft.Net als voorgaande jaren valt er weer van alles te zien en te kopen.Op de plantenbeurs verkopen leden van Groei & Bloei, maar ook anderen, planten die ze kweken of over hebben. Anderen maken prachtige bloemstukken en stukjes. Bij de Groei & Bloei ‘plantendokter’ kunt u terecht met vragen over uw tuin en planten. In de boekenkraam zijn tweedehands tuinboeken te koop.

Zelf gekweekt

In hun kraampjes en op hun grondplekken verkopen mensen wat ze zelf gekweekt, gemaakt of verzameld hebben. Dat varieert van pompoenen en kalebassen, voederhuisjes en nestkastjes tot jam en kaasjes, van plantensteunen, beugels en ander tuingereedschap en -decoratie tot  glas-in-lood, zijden bloemen en cadeauartikelen.

Een strovlechtster laat zien wat je van stro kunt maken. Een ander wat je met wilgentenen kunt doen. Ook is er een imker die tevens korfvlechter is.Net als vorige jaren zijn de Bonsai- en Fuchsiavereniging, de Hostavereniging en het IVN weer present.

Zelfgemaakte kistdraaiorgels aanwezig

Sinds een paar jaar is een groep mensen met hun zelfgemaakte kistdraaiorgels aanwezig. Zij verlevendigen de Groene Zondag met hun muziek.Daarnaast worden op het terrein van Erve Kraesgenberg diverse andere activiteiten ontplooid zoals de pluim- en kleinveekeuring van de Losserse Pluimvee & Konijnenvereniging (LPKV) . In de Bakspieker wordt brood gebakken. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Uniek cultuurpark

Erve Kraesgenberg is een uniek cultuurpark met belangrijke historische gebouwen waar de bezoekers de sfeer proeven van een boerenerf anno de 17e eeuw. Het erf omvat zeven in authentieke stijl met oorspronkelijke materialen en technieken opgetrokken gebouwen.

 

Meer informatie  :  www.enschede.groei.nl en www.kraesgenberg.nl

Locatie: 
Bookholtlaan 25 7581 BB Losser
Organisatie: 
Groei en Bloei Enschede-Losser