Agenda

Groei en bloei Enschede losser

dinsdag 26 februari 2019 20:00

Niet zonder elkaar: de bijzondere relatie tussen bloemen en insecten. 

Op 26 februari geeft Frans van Bussel, voormalig docent Natuuronderwijs PABO een lezing bij Groei & Bloei, Afdeling Enschede-Losser

We realiseren het ons nauwelijks, maar insecten zijn onmisbaar voor het in stand houden van de biodiversiteit. Zonder insecten kunnen vele bloemen niet overleven omdat bloembestuiving onontbeerlijk is
voor de voortplanting van zeer veel planten en bomen. Talloze insecten helpen bij de overdracht van stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Zij zijn de motor die onze rijke plantenwereld in stand houdt. Achter dit idyllische ruilsysteem, voedsel voor stuifmeel, schuilt een harde economie van vraag en aanbod. 

Dit is de grondslag voor allerlei specialisaties in bloemvorm, kleuren, geuren, bloeitijden en -ritmen. Maar bij de bestuivende insectensoorten zijn er ook talrijke specialisaties en aanpassingen in bouw en gedrag, zodat zij makkelijk zoveel mogelijk voedsel kunnen verzamelen. Zonder insecten zouden vele bloemen, planten en bomen uitsterven of simpelweg nooit hebben bestaan.

Frans van Bussel is een deskundige op dit gebied en gaat ons op boeiende wijze vertellen over dit interessante onderwerp.

Kosten:

niet-leden betalen € 2,50 

 

Locatie: 
de Roef Pastoor Geertmanstraat 17 7535 BZ Enschede