Agenda

Carnaval start met viering in kerk

zaterdag 23 februari 2019 19:00

De primeur van de eerste carnavalsviering in Twente had het dorp De Lutte. Nu meer dan twintig jaar later is er op zaterdag 23 februari wederom een kerkelijke aftrap van het carnaval. In samenwerking met de carnavalsverenigingen De Bosdûvelkes en De Tuffelkeerlkes, het pas opgerichte gelegenheidskoor en de geloofslocatie De Lutte wordt de viering ingevuld.

De Lutter hoogheden, Graaf Mike, Baron Niels, de adjudanten Marc en Bonno, Miss Ilse en de jeugdgravin Laudi met jeugdgraaf Boet leveren hun aandeel in de viering. De muzikale omlijsting in is in handen van de hofkapel van De Bosdûvelkes, Dûvels Geweld. Het gelegenheidskoor, samen gesteld uit leden van het oude Themakoor en het Plechelmus, brengen verrassende, carnavaleske liedjes. De viering is de start voor het komende carnaval. Verkleed deelnemen aan deze kerkelijke bijeenkomst wordt van harte aanbevolen. De versiering in de Plechelmuskerk is zodanig dat de bezoekers wel in de goede (feest) stemming komen.

Het zottenfeest start in De Lutte met carnavalsviering

De viering is dus op zaterdag 23 februari en start om 19.00 uur.

De start van het carnaval is in de kerk, zo ook de afsluiting. Op Aswoensdag 6 maart om 20.00 uur kan iedereen, carnavallist of niet, voor een askruisje in de Plechelmuskerk terecht.

 

Locatie: 
Plechelmuskerk Plechelmusstraat 7 7587 NH de Lutte
Organisatie: 
De Bosdûvelkes en De Tuffelkeerlkes