Agenda

Adventsconcert  Cantica Nova in Klooster Bardel

zondag 16 december 2018 16:15

Ook dit jaar zingt het koor Cantica Nova uit Losser weer prachtige kerstmuziek in de kapel van het klooster Bardel

Deze keer zingt het koor o.a.  twee prachtige cantates van Dietrich Buxtehude, “Das neugeborne Kindelein” en “In dulci Jubilo”. Daarnaast zingt het koor delen uit het Weihnachts Oratoria van Heinrich Fidelis Müller en Johann Sebastian Bach en ook nog meerdere bekende kerstliederen.

Het begint om 17.00 uur (de kerk is open om 16.15 uur) en het duurt ca 1 uur. Het concert wordt uitgevoerd onder de algehele leiding van dirigent Mirjam Spoelman. De begeleiding op orgel wordt verzorgd door Carlo van den Beld.  

De entree is gratis, wel wordt u aan het einde om een vrije gift gevraagd

Kerstkribben tentoonstelling in Klooster Bardel

Voorafgaand aan dit concert is kunnen bezoekers van de gelegenheid gebruik maken om de jaarlijkse Kerstkribben tentoonstelling in het klooster te bezoeken. De tentoonstelling is geopend op zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Gelijktijdig is ook het Brazilie Museum in het klooster geopend.

Cantica Nova

Het koor bestaat volgend jaar  80 jaar en bestaat uit 45 zangers en zangeressen die iedere week  enthousiast en met volle inzet repeteren om het kwaliteitsniveau te verbeteren.

Het is een klassiek koor met een heel eigen karakter en klank, dat zijn repertoire niet alleen zoekt in klassieke sferen maar in lichtere muziek.
Voor verdere informatie over Cantica Nova kunt u bellen met secretaris Henri Dimmendaal op 053-5383993 of 0648583083.

Ook kunt u meer in formatie vinden op www.canticanova.nl

 

Locatie: 
Franziskanerkloster Bardel Klosterstraße 11 48455 Bad Bentheim Duitsland