Agenda

7e Loslopers najaars wandeltocht

zaterdag 5 september 2015 08:00

Zaterdag 5 september wordt weer voor de 7e keer de Loslopers Najaars Wandeltocht gehouden door AdHocWerk.

Voor de 7e keer wordt er in het mooie Twentse landschap de Loslopers Najaarswandeltocht georganiseerd. Deelnemers lopen voor een goed doel: ondersteuning van de projecten van de Landgoedboerderij. 

De Landgoedboerderij is een veilige plek waar kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende achtergronden kunnen werken en leren. Kinderen en jongeren met psychische achtergronden wordt een passende, volwaardige plek aangeboden. Jongeren/ cliënten krijgen de juiste handvatten om zelf weer te kunnen participeren in onze maatschappij en zo een duurzaam en menswaardig bestaan op te bouwen. Meer informatie is de te vinden op http://www.landgoedboerderij.nl.

Afstanden

5 km, 10km, 15 km, 20 km 25 km en 30 km. De afstanden kunnen nog afwijken omdat de routes nog definitief moeten worden vastgesteld.

Routes en routebeschrijving

De lange routes lopen globaal richting De Lutte en Oldenzaal. De 25 en 30 km doen een Engelse tuin aan bij Oldenzaal (Kalheupinkpark). De langste route doet zelfs de Tankenberg aan, de hoogste berg van Overijssel. De 10 en 15 km route lopen via Duitsland. Wandelaars van deze afstand moeten een geldige legitimatie (bijv. paspoort) bij zich hebben. Voor alle routes geldt dat de routebeschrijving bestaat uit zowel geschreven routeaanwijzingen als foto's die de route aangeven. Daarnaast wordt ook nog eens de gelopen en de te lopen afstand tot de volgende aanwijzing gegeven. 

Inschrijven

We vragen de deelnemers een klein bedrag voor deelname aan de tocht. Leden van een wandelbond betalen € 2,50 en niet-leden € 3,--. De organisatie probeert tijdens de wandeltocht altijd voor een extraatje te zorgen in de vorm van koffie op de startlocatie en wellicht wat soep bij terugkomst.Vooraf inschrijven is mogelijk via: losloperswandeltocht@adhocwerk.nl

Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk bij de start/finish locatie: 

Raadhuisstraat 20, Losser.

Openbaar vervoer:

Buslijn 61 vanuit Enschede (station) en lijn 64 vanuit Oldenzaal (station). Uitstappen bij halte R.K. Kerk in Losser. Loop terug naar het zebrapad en steek de straat over en loop voorbij het VVV en ga schuinlinksaf de kerkstraat in en loop langs de achterzijde van het gemeentehuis (houd deze aan uw rechterzijde). Ga aan het einde rechtsaf de Sint Maartenstraat in. Ga daarna de eerstvolgende straat rechtsaf. U ziet nu de startlocatie aan de overzijde (Lossers Voetcomfort).

Parkeren

Dit kan op het Martinusplein en in de Kerkstraat naast en achter het gemeentehuis. De parkeerruimte is echter wel beperkt. Blauwe zone: let goed op, voor de overige gebieden in het directe centrum, onder andere het plein voor het gemeentehuis, mag maar voor een beperkte tijd geparkeerd worden.

Locatie: 
Raadhuisstraat 20 Losser.
Organisatie: 
Lossers Voetcomfor