Nieuws

Wouter olde Heuvel getroffen door hersenbloeding

De 31-jarige schaatser Wouter olde Heuvel uit Losser is in het Universitair Medisch Centrum Groningen opgenomen nadat hij onwel werd tijdens het fietsen. Hij bleek getroffen door een hersenbloeding.

Diverse media berichten hierover. Erben Wennemars zegt op Radio1 hierover: "Hij heeft inderdaad een hersenbloeding gehad, maar niet maandagochtend. Het is al een paar dagen geleden gebeurd maar het nieuws is nu pas naar buiten gekomen. Hij is nog steeds in het ziekenhuis en ze doen onderzoeken bij hem."

Olde Heuvel, die in maart 2016 stopte met schaatsen, was ploeggenoot van Sven Kramer. Nadat hij gestopt was, ging hij verder als ploegleider bij Team JustLease.Op de Spelen in Pyeongchang had hij Ireen Wüst onder zijn hoede.

Volgens Wennemars gaat het naar omstandigheden goed met Wouter.  "Hij moest overgeven en eenmaal in het ziekenhuis werd een hersenbloeding geconstateerd. Wat ik weet is dat het nu relatief goed met hem gaat. Maar het gaat natuurlijk nooit goed als je op 31-jarige leeftijd een hersenbloeding krijgt."

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.