Nieuws

Tweede editie Twentse Smokkel Trail

Na een succesvolle eerst editie waren lopers unaniem in hun oordeel dat het een zéér afwisselend parkoers is en het de verwachtingen ruimschoots had overtroffen. Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert atletiek vereniging Iphotos de tweede editie van deze tocht door het grensgebied van Losser met Duitsland.

De lengtes van de aangepaste trailparkoersen zijn op 25,3 en 13,7 km gebracht, waarbij het grootste gedeelte op onverhard terrein gelopen kan worden. De deelneming is beperkt tot 2 x 300 deelnemers. Daarnaast kunnen de beide trailroutes ook als wandeltocht gelopen worden. Publiek is van harte welkom bij de start/finish locatie op de atletiekbaan om de deelnemers aan te moedigen.

Door de medewerking van verschillende landeigenaren is het op die dag mogelijk om op grondgebied te lopen dat normaliter niet toegankelijk is. Tevens is weer een binnenmanege in de route opgenomen inclusief hindernissen wat voor een extra belevenis moet gaan zorgen. Voor wedstrijdlopers is er een 5 km loop over één ronde in het buitengebied uitgezet. En ook de jeugdloop over 1 mijl rondom het sportpark staat weer op het programma.

Start en finish zullen plaatsvinden vanaf de atletiekbaan aan het Nilantspad 3 te Losser. Na de trail is er de gelegenheid om gezellig na te zitten, waarbij ook voor muziek en de inwendige mens wordt gezorgd.

Historie van het smokkelen

Tijdens de Twentse Smokkeltrail wordt de historie van het smokkelen door de deelnemers levensecht beleefd en loopt men de kans een commies tegen het lijf te lopen. De club hoopt op de komst van gedeputeerde Eddy van Hijum en de nieuwe burgemeester van Losser Cia Kroon, waarbij zij de start van de verschillende onderdelen  zullen verzorgen. De Twentse Smokkeltrail wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en vele lokale sponsoren.

Het volledige programma van de trail en diverse overnachtingsmogelijkheden in en om Losser, zijn te vinden op de website www.twentsesmokkeltrail.nl.

Tweede editie Twentse Smokkel Trail

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.