Nieuws

Sterk ZC Losser H1 herpakt zich met ruime overwinning

Na twee verliespartijen in de strijd om het kampioenschap was het voor ZC Losser H1 noodzaak om te winnen van middenmoter Scholtenhagen H1 uit Haaksbergen. Met de bijna voltallige selectie werd er naar Haaksbergen afgereisd. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; ondanks een onstuimig begin, bleek Losser heer en meester en werd er een ruime 2-13 overwinning neergezet.

Niet te veel scherpte

Zoals vaker dit seizoen begon Losser het eerste kwartje met niet al te veel scherpte. Na 40 seconden verwerkte een Losserse verdediger op ongelukkige wijze de bal achter zijn eigen keeper, waardoor Scholtenhagen op een 1-0 voorsprong kwam. Na het tegendoelpunt kreeg Losser nog geen grip op de wedstrijd en moest het een man-mindersituatie incasseren na een miraculeuze beslissing van de scheidsrechter. Scholtenhagen wist deze situatie niet om te zetten in een doelpunt. Losser ging hierna direct in de tegenaanval en wist te scoren via hun midvoor, 1-1. Scholtenhagen ging na de gelijkmaker direct in de tegenaanval, deze aanval leek enigszins slordig uitgespeeld te worden, maar het arbitrale duo zag toch een overtreding van de Losserse mid-achter en gaf hier zelfs een strafworp voor. Deze strafworp kon niet worden gekeerd door de interim goalie van Losser, 2-1. Na dit tegendoelpunt leek er bij Losser een knop om te gaan, direct na het tegendoelpunt werd de gelijkmaker al gemaakt en een minuut voor het einde van eerste kwart kwam Losser op door een beheerste lobgoal op een 2-3 voorsprong.

Welvarend

Het tweede kwart begon welvarend voor Losser. De midvoor versierde een man-meersituatie, deze werd slordig verdedigd door Scholtenhagen. Losser wist hier wel raad mee en kwam zo op een 2-4 voorsprong. Twee minuten na de goal kreeg Losser opnieuw een man-meersituatie. Het leek alsof Scholtenhagen niet had geleerd van het vorige tegendoelpunt, want weer werd iemand in scoringspositie vrijgelaten. De bal werd snel naar de vrijgelaten Lossernaar gebracht, die Losser naar een 2-5 voorsprong schoot. Vlak voor het einde van het tweede kwart kreeg Scholtenhagen nog twee grote kansen op de 3-5, maar deze werden niet benut.

Afstand

In het derde kwart nam Losser definitief afstand van de ploeg uit Haaksbergen. Na twintig seconden scoorde de Losserse midvoor de 2-6. Scholtenhagen leek het na deze goal op conditie af te leggen ten opzichte van Losser, hierdoor werden de ruimtes in de verdediging van Scholtenhagen steeds groter. Dit was ook de aanleiding van de 2-7; na een lange aanval van Scholtenhagen kreeg Losser een overtalsituatie in de tegenaanval waarna het wist te scoren. De 2-8 en de 2-9 werden beiden uit een man-meersituatie gemaakt.
Door de tussenstand van 2-9 was het vierde kwart slechts een formaliteit. Er werd nog vier keer gescoord, maar als Losser scherper was geweest in de afronding hadden hier nog minstens twee goals bij moeten worden opgeteld.

Volgende week speelt Losser H1 een cruciale wedstrijd om het kampioenschap. Losser speelt thuis tegen de directe concurrent VZ&PC uit Vriezenveen. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag gespeeld in zwembad Brilmansdennen te Losser en begint om 17:15 uur.

Eindstand: 2-13
Tussenstanden: 2-3, 2-6 en 2-9
Doelpuntenmakers Losser: Matijs Vaneker (1), Joeri Wigger (4), Jop van der Woning (2), Michel Brookhuis, Martijn Bruins, Eric de Vries, Joep Gielians (2) en Felix Huke.