Nieuws

Start “De actieve ontmoeting” in het kulturhus in Losser

Op dinsdag 17 april gaat in navolging van de projecten in Overdinkel en De Lutte, “De actieve ontmoeting” van start in het nieuwe kulturhus in Losser. De actieve ontmoeting is, in Overdinkel op de donderdag en in de Lutte op de woensdag, een succesvol project van de gemeente Losser in samenwerking met de zorggroep Sint Maarten en stichting Fundament.

Succesvol

Wat maakt de actieve ontmoeting zo succesvol? De laagdrempeligheid, de nagenoeg weg te    cijferen financiële bijdrage en natuurlijk het ontmoeten van je medemens. In zowel de Lutte als in Overdinkel nemen ruim 25 vijfenzestigplussers mensen deel aan de ontmoeting die duurt van 10.00 tot 13.30 uur.

Deze uren worden hoofdzakelijk gevuld met elkaar leren kennen, bijpraten, bewegen en samen de maaltijd nuttigen. Het bewegen gebeurt onder leiding van een bewegingsagoog of MBVO ( meer bewegen voor ouderen) docent .Op de dag zijn altijd twee professionele medewerkers aanwezig. Deze worden meestal ondersteund door vrijwilligers. Iedereen die in de leeftijdscategorie valt is welkom.

Hoe gaat “De actieve Ontmoeting “ in Losser eruit zien

Op de dinsdagmorgen zijn vanaf 9.45 uur de deelnemers van “De actieve ontmoeting” welkom in het kulturhus in Losser. De activiteit vindt plaats op de eerste verdieping, welke d.m.v. van een lift en trap voor iedereen goed bereikbaar is.

Om 10.00 uur start “De actieve ontmoeting” met een kop koffie of thee en hebben we tijd om elkaar bij te praten. Gedurende de ochtend worden er voorbereidingen getroffen voor een gezonde Lunch. Wanneer er tijd is voor een spelletje of een kaartje te leggen behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Natuurlijk wordt ook op deze ochtend het bewegen niet vergeten. In de raadszaal van het kulturhus zullen de beweegactiviteiten door een professional van zorggroep Sint Maarten worden uitgevoerd.

Doel

  • Het doel is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Actief bezig zijn met gezondheid zoals eten en bewegen en hun sociale contacten onderhouden en uitbreiden. De kosten voor het deelnemen aan “De actieve ontmoeting” bedragen € 5,00 per keer.
  • Alle inwoners van de plaats Losser vanaf 65 jaar komen in aanmerking voor deelname aan “De actieve Ontmoeting”. Lossernaren worden door middel van een brief van de gemeente Losser  aangespoord om de informatiebijeenkomst te bezoeken. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in het kulturhus in Losser op 10 april as. van 10.00- 11.30 uur.
  • Op dinsdag 17 april as. zal “De actieve ontmoeting” van start gaan in het nieuwe kulturhus in Losser. Heeft u de informatiebijeenkomst niet kunnen bezoeken maar toch informatie wilt dan kunt u contact opnemen met Stichting Fundament per telefoon 053-5369400 of per mail naar info@stichtingfundament.nl

Ans Lensink benadrukt dat de kosten voor de projecten op een goede manier zijn verdeeld onder de gemeente Losser, Fundament en de zorggroep Sint Maarten. Hierdoor is het mogelijk de kosten van deelname slechts € 5.- per keer zijn. Dat is dus inclusief de koffie/thee met een koekje en de maaltijd. Opgeven kan bij Fundament per telefoon 053 5369400 of per mail  info@stichtingfundament.nl

De werkgroep bestaande uit Mieke Bouwhuis van Fundament, Jürgen Schiphorst buurtsportcoach van de gemeente, Hilga Peeters en Manon Brinkhuis, beide teamcoach bij Maartje en Ans Lensink, gemeenschap manager bij Maarten-Stede, zorgen dat de actieve ontmoeting een goed draaiend project is en blijft. Het is de bedoeling dat de actieve ontmoeting ook wordt gestart in het Kulturhus in Losser op de dinsdag.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid