Nieuws

Ritchell Konter 4e bij NK Judo voor Studenten

Afgelopen zondag werd op de Sportcampus van het Radboud Universiteit in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap judo voor studenten gehouden. Ritchell Konter, eerstejaars student bedrijfseconomie aan het Saxion te Enschede was van de partij.

Als jongste deelnemer mocht de 17-jarige Ritchell direct als eerste de mat op tegen Djim Segers. Na de reguliere tijd van 4 minuten stonden er aan beide zijden van het scorebord nog geen punten en gingen ze de Golden Score in. Na bijna 7 minuten te hebben gejudood scoorde dan Ritchell toch een punt om de wedstrijd te winnen.

In de tweede ronde stond Hajo Schuurman als tegenstander op de mat, door zijn lengte had Ritchell hier erg veel moeite mee en belande zo helaas voortijdig op zijn rug. Na deze verliespartij moest Ritchell zich herpakken om snel zijn volgende partij te draaien tegen Remco Klabbers. Deze tegenstander werd binnen 2 minuten gegooid met een lage schouderworp voor ippon. Nick van Wezel was de volgende tegenstander, dit was een lastigere pot waar Ritchell moeite had met zijn pakking.

Na een score tegen te hebben gekregen ging Ritchell gelijk door op de grond om van Wezel in een houdgreep te pakken, dit lukte niet maar door een goede transitie naar een verwurging moest hij wel afkloppen en won Ritchell deze partij ook. Nu was de verliezer van de halve finale de tegenstander, Luc van Hal. Na enkele acties maakte Ritchell een combinatie van meerdere voetvegen net op het moment dat van Hal zijn sutemi wil inzetten. Resultaat, ippon voor Ritchell.

Door een ander systeem hanterende dan normaal was er helaas maar een nummer 3-plek. Hierdoor moeten de twee judoka’s die normaal de derde plek delen nu nog een keer tegen elkaar. Ritchell moest hierdoor nog een partij draaien. Helaas was dit dezelfde tegenstander als de eerste partij. Dit keer verliep de partij vlotter en werd Ritchell gegooid door de 22-jarige Segers. Hierdoor belande Ritchell net buiten het podium op een 4e plek na een lange en zware wedstrijddag.  
 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.