Nieuws

Morgen mogelijk geen bussen door staking

Door de stakingsdreiging in het openbaar vervoer in Twente morgen is het mogelijk dat er (tijdelijk) geen bussen van en naar Losser zullen rijden.

FNV

"Werkgevers in het streekvervoer zijn niet bereid tegemoet te komen aan de simpele vraag van hun chauffeurs om korte pauzes vast te leggen in de cao en de werkdruk te verlagen. Ze kiezen daarmee voor nieuwe busstakingen" aldus een mededeling van FNV op hun website. "In de komende weken zijn in alle regio’s van het land estafettestakingen gepland. Op dinsdag 8 mei staken chauffeurs in Twente bij Keolis, in Arnhem en Nijmegen bij Breng en in Utrecht en omgeving bij Qbuzz."

Keolis

"Waarschijnlijk krijgt de staking van vorige week een vervolg op dinsdag 8 mei" zegt vervoerder Keolis op haar website. "Dit keer zullen chauffeurs niet in heel Nederland het werk neerleggen, maar alleen in een aantal regio's. Waarschijnlijk ook in Twente. Houd er rekening mee dat er daar vrijwel geen bussen rijden. Wij adviseren je alternatief vervoer te zoeken".

De werkgevers willen naar eigen zeggen graag in gesprek: "De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) wil graag opnieuw met de vakbonden in gesprek om te zorgen voor een goede cao met duidelijke afspraken waar alle medewerkers vertrouwen in hebben. De vakbonden hebben afgelopen dagen sinds de staking op 30 april en 1 mei weer nieuwe eisen gesteld, die niet in het ultimatum staan op basis waarvan de staking op 30 april en 1 mei georganiseerd werd. Werkgevers hebben de vakbonden op 5 mei toch uitgenodigd om in gesprek te gaan".

Wel of geen bussen

Kijk op de website van Twents voor de actuele situatie: https://www.twents.nl

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.