Nieuws

Maartje en de actieve ontmoeting 

De actieve ontmoeting is, in Overdinkel op de donderdag en in de Lutte op de woensdag, een succesvol project van de gemeente Losser, de Stichting Fundament in samenwerking met de zorggroep Sint Maarten.

Maartje is, net als de Tiekerhook, Oldenhove en Maarten-Stede onderdeel van Sint Maarten. Maartje biedt ondersteuning op het gebied van gezondheid en vitaliteit voor jong en oud. Maartje is er voor iedereen gezond of minder gezond. Altijd dicht bij. Altijd makkelijk bereikbaar.

Succesvol

Wat maakt de actieve ontmoeting zo succesvol? De laagdrempeligheid, de nagenoeg weg te cijferen financiële bijdrage en natuurlijk het ontmoeten van je medemens. In zowel de Lutte als in Overdinkel nemen ruim 25 vijfenzestigplussers mensen deel aan de ontmoeting die duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Deze uren worden hoofdzakelijk gevuld met het bijkletsen, kaarten, koken, bewegen en samen de maaltijd nuttigen. Het bewegen gebeurt onder leiding van een bewegingsagoog. Op de dag zijn altijd twee deskundige medewerkers aanwezig. En iedereen die in de leeftijdscategorie valt is welkom. Er is geen indicatie voor nodig. Je kunt je simpel opgeven bij Fundament Losser.

Maartje en de actieve ontmoeting 
 
Toekomst

De werkgroep bestaande uit Mieke Bouwhuis van Fundament, Jürgen Schiphorst buurtsportcoach van de gemeente, Hilga Peeters en Manon Brinkhuis, beide teamcoach bij Maartje en Ans Lensink, gemeenschap manager bij Maarten-Stede, zorgen dat de actieve ontmoeting een goed draaiend project is en blijft. Het is de bedoeling dat de actieve ontmoeting ook wordt gestart in het Kulturhus in Losser op de dinsdag.
 
Doel en kosten

Het doel is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Actief bezig zijn met gezondheid zoals eten en bewegen en hun sociale kontakten onderhouden en uitbreiden. Ans Lensink benadrukt dat de kosten voor de projecten op een goede manier zijn verdeeld onder de gemeente Losser, Fundament en de zorggroep Sint Maarten. Hierdoor is het mogelijk de kosten van deelname slechts € 5.- per keer zijn. Dat is dus inclusief de koffie/thee met een koekje en de maaltijd. Opgeven kan bij Fundament per telefoon 053 5369400 of per mail info@stichtingfundament.nl 

Maartje en de actieve ontmoeting 

Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. De Zorggroep Sint Maarten doet hier ook aan mee en houdt 17 maart een open dag. Die dag zal er extra aandacht worden besteed aan de dagvoorzieningen. 

Maartje en de actieve ontmoeting 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.