Nieuws

Lossernaar start autobedrijf

Jarno Aalberts uit Losser start een nieuw autobedrijf in Oldenzaal onder de naam Aalberts Sportscars.

Een zwarte Audi RS3, een witte Volkswagen Golf 7 GTD en enkele BMW’s waaronder 2 oude replica's M3 E30 staan in de nu nog leeg aandoende showroom, maar volgens Jarno zijn ze nog druk in de voorbereidende fase.

Jonge occassions

Vanaf 1 november is Jarno al bezig met zijn bedrijf. Het loopt al voorspoedig met de verkoop van een aantal mooie modellen, waaronder een Audi, Mercedes, Mini, Opel en Porsche. ‘’Het bedrijf verkoopt jonge occasions van met name de Duitse merken Audi, BMW, Mercedes, Porsche en Volkswagen. Uiteraard zullen ook andere merken niet ontbreken.''

Concept

Het concept is volgens Aalberts dat alle auto’s zorgvuldig worden geselecteerd en vanuit een hoge standaard worden afgeleverd. Daarbij lettende op de mogelijke pakketten welke beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld: AMG, M-Pakket, S-Line, R-Design en GTI. "Ook van binnen kan een auto meer uitstraling krijgen door verschillende opties; bijvoorbeeld sportstoelen, een groot navigatiescherm en een sportstuur’’.

Maatschappelijk

Jarno Aalberts (31) wil ook graag zijn gezicht laten zien op maatschappelijk gebied in de toekomst. "Bijvoorbeeld een dagje met verstandelijke beperkte mensen een autorit te maken in verscheidene sportieve auto’s. Ik zou mij dus voor op maatschappelijk gebied wat meer willen laten gelden’’.

Droom

Aalberts heeft jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Dit bedrijf was gespecialiseerd in de verkoop van afsluiters en aandrijvingen voor met name de maritieme sector. "Stiekem had ik altijd de droom om mijn eigen autobedrijf te hebben maar door de grote concurrentie twijfelde ik eerst wel. Door omstandigheden had ik nu de mogelijkheid om dit op te zetten en het was echt nu of nooit. Toen heb ik toch besloten dit aan te gaan. Ook heb ik het gevoel mezelf nu te kunnen ontwikkelen omdat ik het nu allemaal alleen moet doen", zegt Jarno Aalberts.

2018

In het eerste kwartaal van 2018 zal er een speciale opening plaatsvinden voor het nieuwe bedrijf. Allerlei festiviteiten en een kijkje in de keuken van het autobedrijf. Aalberts Sportscars is gevestigd aan de Hamburgstraat 5B in Oldenzaal.

afbeelding van Niels Bouwhuis

Door: Niels Bouwhuis

Niels Bouwhuis is 28 jaar en woonachtig in Losser. Begeleider Losserhof, carnavalist, toneelspeuler.